Gündem EBA kurs sistemine giriş şifresi sahibi olma!

EBA kurs sistemine giriş şifresi sahibi olma!

22.07.2016 - 09:52 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs portalı eğitim alanında devrim yaratıyor. Milyonlarca öğrencinin ek ders hizmetleri artık Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ile sunuluyor. MEB EBA kurs portalında öğrencilerin okul derslerin takviyelerden, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlıklarında seviyelerine uygun e-kurs uygulamalarına kadar oldukça geniş bir kapsam bulunuyor.

EBA kurs sistemine giriş şifresi sahibi olma

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital teknolojiyi temel alan çalışmaları ışında eğitimde yeni bir dönem başladı. Öğrencilerin okul dışı ders takviyesi alabilmesin hedefleyen Eğitim Bilişim Ağı sanal projesi ile birlikte Türkiye’de öğrenciler çok daha çağdaş ve çok daha modern bir yapıya kavuşuyor. Öğrencilerin internet teknolojilerinden yararlanarak okullarındaki derslere ek olarak ek ders takviyesi alabilme imkanına sahip olabilmelerine yardımcı lan EBA kurs portalı uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Henüz çok yeni bir uygulama olan ve her geçen gün Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel çalışmaları ile birlikte kapsamı genişlemekte olan MEB EBA kurs portalı, Türkiye’deki ilköğretim veya ortaöğretim kurumlarında eğitim almakta olan milyonlarca öğrencinin okul dışında da ders takviyesi alabilmesini sağlıyor. Bu şekilde öğrencilerin okuldaki dersleri sırasında anlamadıkları veya eksik kaldıkları ders ve konuları etkin bir şekilde tamamlayarak, eğitim yaşamlarında çok daha yüksek başarılara ulaşabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Özellikle de öğrencilerin alternatif anlatım tarzlarından yararlanabiliyor olması okulunda ders öğretmeninin anlatımıyla anlamadığı veya eksik kaldığı konuları anlamadan geçmek yerine, iyi bir şekilde anlayarak geçebiliyor. Bu şekilde MEB EBA kurs portalı öğrencilerin ezberci eğitim yapısından uzaklaşarak, anlamaya dayalı bir eğitim yapısında, eğitimlerini sürdürebilmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı bu avantajları ile öğrencilerin okul derslerinde başarılı olmalarının dışında, eğitimlerini tamamladıklarında kaliteli bir eğitimle hem kendisi hem de vatanı için çizeceği kariyere göre son derece başarılı bir vatandaş olabilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üzerinde yer alan ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri hedef alan e-kurs ve sınav hazırlık uygulamaları da öğrencilerin üniversite sınavlarına çok daha doğru ve bilinçli bir şekilde hazırlanabilmesini sağlıyor. MEB EBA kurs portalı üzerinde yer alan bu üniversite sınavlarına hazırlık uygulamaları öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun olarak hazırlandığı gibi Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershanelerden dolayı bu alanda ortaya çıkan boşluğun öğrencileri etkilememesini sağlamaktadır.Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı eğitim ekranı içerisinde eğitime gönül vermiş eğitim kurumlarının hazırlamış olduğu kaynaklar, MEB akademik kadrosunun hazırlamış olduğu kaynaklar bulunuyor. Aynı zamanda öğrenciler ve öğretmenler kendi ders kaynaklarını paylaşabiliyor. Öğrencilere çok önemli bir başarı desteği sağlamakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı sanal eğitim portalı hizmetleri ile öğrenciler ders takviyesi uygulamalarından internete erişim sağlayabildiği her yerde yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Öğretmenler tarafından da kullanılabilen Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı, sanal platformda oldukça geniş kapsamlı bir eğitim portalı olarak faaliyet gösteriyor. Eğitime dair her türlü içerik ve kaynağın her aldığı bu sanal eğitim ağı portalı için giriş işlemleri öğretmenler ve öğrenciler kendileri için oluşturulan EBA giriş ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde yapabilmektedir.