Gündem EBA Kursu Nedir?

EBA Kursu Nedir?

02.05.2018 - 15:24 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA, üniversite sınavları öncesinde çocukların çalışmalarına destek vermek amacıyla oluşturulmuş bir tür sistemdir. Bu sistem sayesinde öğrencilerin derslerine katkıda bulunularak stresli sınav dönemlerinde destek sağlanmaktadır. Peki, EBA nedir ve nasıl kullanılır? EBA başvurusu en son zaman yapılıyor? EBA giriş sisteminin kullanım şekli nasıldır ve sistemin artıları nelerdir?

EBA Kursu Nedir

EBA nedir?

Haberin Devamı

EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere ders konusunda destek vermek amacıyla kurulmuş bir tür sistem olarak bilinmektedir. Bu sistem üzerinden öğrencilerin ders çalışma süreçlerine olumlu katkılar sağlanır. Bir tür dershane ya da kurs işlevi gören bir sistem olduğunu söylemek mümkündür.

EBA kurs başvurusunun son günü ne zaman?

Dershane ya da paralı kurslara gidemeyen çocukların derslerine katkıda bulunmak amacıyla EBA sistemi oluşturulmuştur. EBA kursları başvuru ile öğrenci kabul etmektedir. Kursa belirli zaman aralıklarında başvurular yapılmaktadır. EBA kurs başvurusu için son gün 8 Şubat olarak belirlenmiştir. Başvurular ayın 7'sinde başlamaktadır.

EBA'ya nasıl giriş yapılır?

Haberin Devamı

EBA, online kurs desteği sunan bir sistem olarak bilinmektedir. Bu nedenle internet üzerinden sisteme giriş yapılması şarttır. EBA girişi için bazı bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Eğer E-Devlet bilgilerinizi biliyorsanız bu sistem aracılığıyla da giriş yapabilirsiniz. Sisteme girebilmek için öncelikle http://giris.eba.gov.tr adresine tıklanması gerekir. Bu sayfanın sağ köşesinde yer alan alternatiflerden herhangi biri seçilerek istenilen bilgilerin girilmesinin ardından sistem açılacaktır.

EBA sisteminin olumlu yönleri nelerdir?

EBA sistemi, hem veliler hem de öğrenciler için birçok olumlu yönü bulunan bir alt yapıya sahiptir. Burada çocukların üniversite sınavlarına hazırlık süreçleri boyunca bilgi aktarımı söz konusu olacaktır. Bu aktarım sayesinde öğrenciler anlamakta güçlük çektiği konular hakkında fikir sahibi olacak, sorularına da yanıt bulacaklardır. EBA sisteminin faydaları saymakla bitmez. Fakat veliler açısından maliyetinin oldukça az olması büyük bir avantaj olarak görülmektedir. Aynı zamanda bu sistem, kursa gidemeyen öğrencilerin eğitimlerinde aksaklık yaşanmasına da engel olmaktadır.