Gündem Ebola kâbusu

Ebola kâbusu

01.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afrika’da sadece 4 gün içinde 57 kişi ebola virüsünden öldü. Salgının 30 bin kişiyi etki altına alabileceği uyarısı yapıldı

Ebola kâbusu


Batı Afrika’daki Ebola salgınında ölü sayısı 729’a çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen perşembe ve pazar günleri arasında Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone’de 57 kişinin daha öldüğünü açıkladı. Örgüt şimdiye dek 1323 kişide Ebola virüsü tespit edildiğine dikkat çekti. Uzmanlar Batı Afrika’da virüsten etkilenen kişi sayısının 30 bine kadar çıkabileceğini söyledi. DSÖ, salgından en fazla etkilenen ülkenin 339 ölüm ile Gine olduğunu açıkladı.

Sierra Leone’de acil durum
Birleşmiş Milletler ise bu dönemde Batı Afrika’ya seyahatin önerilmediğini belirtti. Öte yandan Sierra Leone’de, salgın nedeniyle acil durum ilan edildi. Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma tarafından yayımlanan duyuruda, Ebola virüsü bulaşan kişilerin evlerinin karantina altına alınacağı ve ev ev dolaşılarak sağlık taraması yapılacağı belirtildi. Koroma, bu süreçte emniyet ve ordunun da sağlık görevlilerine yardım edeceğini söyledi. Ayrıca hastalığın daha da yayılması endişesiyle Liberya’da da okullar kapatıldı. Zorunlu görevler haricinde devlet memurlarının işe gitmemesi talimatı verildi. Uzmanlar salgının Batı Afrika dışına yayılabileceği uyarısında da bulundu.

Haberin Devamı

Ölüm oranı % 90

Ebola virüsü temas yoluyla bulaşıyor. Henüz herhangi bir tedavi yöntemi bulunamadığından ölümcül bir virüs olarak kabul ediliyor. Ölüm oranı yüzde 90’u buluyor. İsmini Afrika’da bir nehirden alan Ebola virüsü ishal, kanama, deri döküntüleri ve yüksek ateşe oluyor. Hastalık, virüsü taşıyan bir hayvanın ya da hastanın çiş, ter, kan, sperm gibi vücut sıvılarına dokununca da bulaşıyor.

Yazarlar