Gündem Ecrin'e halası yeni hayat verdi: Halasının ‘ciğerparesi’

Ecrin'e halası yeni hayat verdi: Halasının ‘ciğerparesi’

10.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

1 yaşında siroz teşhisi konulan ve karaciğer yetmezliği yaşayan 8 yaşındaki Ecrin, halasının karaciğerinden alınan bir parçayla yeniden hayata tutundu. Halasının ‘ciğerparem’ diye sevdiği Ecrin, çok mutlu

Ecrine halası yeni hayat verdi: Halasının ‘ciğerparesi’

Zeynep ve Yasin Yazıcı çifti 8 yıl önce Ecrin’in dünyaya gelmesiyle çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. İlk başlarda her hangi bir sağlık sorunu olmayan Ecrin 8 aylıkken uyku sorunu yaşamaya başladı. Yazıcı çifti, sürekli ağlayan ve uyuyamayan Ecrin’in durumundan şüphelenince doktora götürdü. Yapılan tetkiklerde Ecrin’in karaciğer enzimlerinin yüksek olduğu belirlendi. 1 yaşında karaciğerine biyopsi yapılan Ecrin’e sebebi belli olmayan siroz teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

İlaç tedavisi süren Ecrin’in 5 ay önce rengi sararmaya ve burnundan kan gelmeye başladı. Doktor kontrollerini sıklaştıran Yazıcı çifti Ecrin’in kan kusması üzerine acilen hastaneye gitti. Yapılan tetkikler sonrası Ecrin’in yemek borusunda karaciğerdeki yetmezliğine bağlı varis oluştuğu belirlendi. Yemek borusundaki varislerle ilgili tedavi gören Ecrin’in ailesine doktorlar, artık karaciğer nakli olması gerektiği söyledi. Karaciğer nakli ihtimalini Ecrin’in hastalığının başından beri araştıran aile, önceden kararlaştırdıkları üzere nakil için; Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı ile temasa geçti. Ecrin için uygun karaciğer vericisinin belirlenmesi için önce Zeynep ve Yasin çiftine tetkikler uygulandı. Ancak ne anne ne de babanın karaciğeri uygundu. Hemen çiftin yakınları kontrol edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Almanya’dan geldi

Ecrin’e uygun karaciğer bulabilmek için seferber olan bütün akrabaları uyumsuz çıkınca Yazıcı çifti son umut olarak Almanya’daki Ecrin’in halasına haber verdi. 5 çocuğu olan hala Emine Kolcuoğlu hiç tereddüt etmeden yeğeni için İstanbul’a geldi. Yapılan tetkiklerde karaciğerinin nakil için uygun olduğu belirlenince Kolcuoğlu yeğeniyle birlikte bıçak altına yattı. Prof. Dr. Acarlı ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla hala Kolcuoğlu’nun karaciğerinden alınan parça Ecrin’e başarıyla nakledildi.

‘Koşmayı özledim’

“Halası artık Ecrin’in ikinci annesi” diyen Yazıcı çifti, mutluluklarını “Amcaları dayısı herkes karaciğer vermek için sıraya girdi ancak biz dahil kimsenin karaciğeri Ecrin’e uymadı. Almanya’dan gelen halası umutlarımızın tükendiği anda mucizemiz oldu. Geceleri acaba Ecrin yine fenalaşır mı diye uyuyamıyorduk. Yaşadığımız bütün kötü günler geride kaldı” sözleriyle anlatırken, hala Emine Kolcuoğlu da Ecrin’i artık “ciğerparem” diye sevdiğini söyledi. İlkokul 3. sınıfa giden Ecrin de hastayken oyunlarda çok çabuk yorulduğu için tamamen iyileşince içinde koşmanın da olduğu oyunlar oynamak istiyor.