Ege Ege turizminde ‘bayram’ havası!

Ege turizminde ‘bayram’ havası!

17.08.2017 - 03:58 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatilinin on güne çıkması, turizmcileri sevindirdi. ETİK Başkanı İşler, “Sektör soluk alacak” dedi. İşletmeler, rezervasyonları almaya başladı...

Ege turizminde ‘bayram’ havası

Turizm sektörü temsilcileri, 26 Ağustos Cumartesi gününden 4 Eylül Pazartesi gününe kadar toplam on günlük sürenin tatil ilan edilmesini önermişti. Bakanlar Kurulu, turizmcilerin talebi doğrultusunda, Kurban Bayramı tatilinin on gün olmasına karar verdi. Hükümetin bu kararını sevindirici bulduklarını belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “On günlük bayram tatili ülkede bir milyon insanın hareketliliğine ve 1 milyar lira olarak ciro yapılmasına yol açacak. İki yıldan beri kriz dönemini yaşayan sektör bir nebze olsun soluk alacaktır. İşletmeler de yoğun rezervasyon almaya başladı. Vatandaşlarımızın ellerini çabuk tutmalarını ve Ege’yi tercih etmelerini diliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Esnaf da yararlanacak

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Veysi Öncel de bayram tatilinin 10 güne çıkmasıyla ilçedeki tesislerde rezervasyon hareketliliği yaşandığını dile getirdi. Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Özden, zor geçen bir sezonda oteller için alınan kararın son derece olumlu olduğunu, bu karardan esnafın da istifade edeceğini bildirdi. Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz ise hükümetin aldığı kararı mutlulukla karşıladıklarını vurguladı, “Bu tatil, turizmciler adına son can suyu olacaktır. Bundan da turizmciler, özellikle” diye konuştu. Tatilin 10 güne çıkarılması Kuzey Ege ve Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandı.