Ege 100 yıldır aynı heyecan

100 yıldır aynı heyecan

31.08.2022 - 00:25 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılı Ege’de coşkuyla kutlandı. Birlik ve beraberlik mesajı verildi.

100 yıldır aynı heyecan

Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılında Ege tek yürek oldu. Denizli, Muğla ve Aydın’da resmi törenler düzenlendi. Denizli’de valilik önünde resmi tören düzenlendi. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu, Vali Ali Fuat Atik ile Başkan Osman Zolan, vatandaşı ve askeri korteji selamladı. Halk oyunu gösterisi sergilendi. Muğla’da 30 Ağustos’ta jandarma komandolarının yaptığı gösteri büyük alkış aldı. Kutlamalar,  Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün çelenk koymasıyla başladı. Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Muğla Valiliği’nde tebriklerin kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Tavlı ile Başkan Gürün, askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı. Şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sergilendi, sporcular geçit yaptı. 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümü, Aydın’da da düzenlenen törenle kutlandı. Aydın Valiliği koordinasyonundaki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Personel Üsteğmen Ümit Seyfettin Özden, “Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası ile aydınlığa giden yolu aralamışlardır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kuşadası kenetlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı, Kuşadası’nda coşkuyla kutlandı. Etkinlikler, kaymakamlık makamındaki bayramlaşmayla başladı. Atatürk Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Törene; Kaymakam Sadettin Yücel, Başkan Ömer Günel, İlçe Emniyet Müdür Mehmet Ali Berksoy, kamu daireleri birim müdürleri, başkan yardımcıları, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yücel ile Başkan Günel, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, İstiklal Marşı okundu. Halk oyunu gösterileri ve şiirler renk kattı. 100. yıl kutlamaları kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. 

Haberin Devamı

100 yıldır aynı heyecan

Bodrum’da yüzler tek yürek!

30 Ağustos Zafer Bayramı için Turgutreis’te Bodrum Belediyesi zeybek ve harmandalı gösterisi düzenledi. Gösteriye, Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte yüzlerce Cumhuriyet sevdalısı katıldı. Görsel şölen, büyük beğeni topladı. Atatürk Meydanı’na gelerek vatandaşın bayramını kutlayan Başkan Aras, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklar olan Afyon ve Kütahya’ya gittiğini, Harp Okulu mezunu olarak çok farklı duygularla orada bulunduğunu söyledi. Şehitlerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu söyleyen Aras, “Sizlerin ve çocuklarımızın sayesinde Türkiye Cumhuriyeti hep var olacak” dedi.

100 yıldır aynı heyecan

‘Kadim şehrimizden adım adım gittiler’

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü için mesaj yayınladı. Çakın, “Tam yüz yıl önce, kirli hesaplar yapan ve toprağımıza göz diken işgalci askerler Türk ordumuzun ve halkımızın güçlü duruşu ile büyük bir mağlubiyete uğratıldı. Önce adım adım ülkemizden, 1 Eylül’de de kadim şehrimiz Uşak’tan kovuldu. Bu zafer teknolojinin, kalabalık oluşun veya başka fiziki etkenlerin sonucu değil, inanç dolu yüreklerin vatana canı pahasına bağlılığın neticesidir” dedi.

Marmaris unutmadı

Zafer Bayramı’nın 100. yılı Marmaris’te de coşkuyla kutlandı. Törene; Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Karabulut, Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Çam, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapısız, siyasi parti temsilcileri, gaziler, STK temsilcileri, vatandaşlar ve turistler katıldı. Aksoy, Tuğamiral Sevinç ve Başkan Oktay, resmi araçla korteji selamladı. Atatürk Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Aktur’da ise onlarca tekne bayram nedeniyle deniz üzerinde bir kortej oluşturdu.

Haberin Devamı

100 yıldır aynı heyecan

Karesi’de zafer coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Karesi Belediyesi konser düzenledi. Balıkesirli TRT sanatçısı Ali Çakar, Kahramanlık Türküleri ile 1. Sakarya Mahallesi’nde bulunan Spor Toto Tesisleri’nde vatandaşla buluştu. Halkın coşkusuna Başkan Dinçer Orkan da eşlik etti. Başkan Orkan, Çakar’a çiçek ve tablo hediye etti; vatandaşın bayramını kutladı. 

Haberin Devamı

100 yıldır aynı heyecan

AKUT kırmızısı zeybekle buluştu

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin Denizli ekibi, milattan sonraki ilk yıllara tarihlenen, büyük depremlerle yıkılan antik kentler Laodikya ile Hierapolis’te zeybek oynadı, 30 Ağustos Büyük Taarruz’un 100’üncü yılını kutladı. Ekip lideri Cengizhan Öztürk, zeybeği AKUT kırmızısıyla buluşturduklarını belirtti, “Memleketimiz için can kurtarmaya ve atalarımızdan kalan değerlerimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.

100 yıldır aynı heyecan

Yıpranmış bayrakları görmeye dayanamadı

Balıkesir Sındırgı’da ana arterlerdeki Türk bayrakları, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi bir gecede yenilendi. Tarih öğretmeni Kevser Coşgun Ay, çarşıda dolaşırken 30 Ağustos etkinlikleri için asılan bazı Türk bayraklarının yıpranmış olduğunu gördü, kaymakamlık ve belediyeden onları yenisiyle değiştirmek için izin aldı. Ay, gece saatlerinde yanında taşıdığı merdivenle yıpranmış bayrakların yerine yenilerini astı. Yıpranan, solmuş bayrak gördüğünde huzursuz olduğunu söyleyen Ay, “Uykularım kaçıyor. Derhal değiştireyim istiyorum. Vatandaşımızdan bayrağımızı özenli kullanmalarını rica ediyorum. Şehitlerimizin kanıyla oluşmuş bayrağımız pırıl pırıl ve ütülü olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Pamukkale’ye yakışır kutlama

Pamukkale Belediyesi’nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlediği Tekil-A ile Necati ve Saykolar konserlerine Denizlililer akın etti. Belediye Başkanı Avni Örki, “Şanlı bayrağımızın bu vatan üzerinde dalgalanmasını ve Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasını Atatürk ve silah arkadaşlarıyla aziz Türk milletine borçluyuz. 30 Ağustos Zaferi başta olmak üzere bugüne kadar bu ülke, bayrak ve vatanımız için canlarını veren şehitlerimizi ve hayatlarını kaybeden gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 100 yıl önce dünyaya ilan edilen bağımsızlığımızı bugün de aynı aşk ve heyecanla haykırmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

100 yıldır aynı heyecan

‘Milletimiz cesaret göstermeye hazır’

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında bir mesaj yayınladı. Rektör Savaş, “Samsun’da başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm memlekete yayılan milli mücadele, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle tarihe altın harflerle kazınan bir zaferle sonuçlandı. Atatürk’ün büyük askeri dehası ve bağımsızlığa susamış necip milletimiz kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atarak adeta bir kahramanlık destanı yazdı. Memleketimizin siyasi, iktisadi ve askeri alandaki tam bağımsızlık mücadelesi bugün de devam etmektedir. Türk milleti geçmişte nasıl kahramanca mücadele etmişse bugün de aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır” dedi.