Ege ‘2 bin çocuğu tedavi ettik’

‘2 bin çocuğu tedavi ettik’

02.03.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz, deprem sonrası gönüllü olarak görev yaptığı Hatay’da, 16 kişilik ekiple 15’i enkazdan kurtarılan 2 bine yakın çocuğun tedavisini üstlendiklerini söyledi.

‘2 bin çocuğu tedavi ettik’

Saz, bölgedeki çocuklarda en çok solunum yolu ve bağırsak enfeksiyonu görüldüğünü belirterek “Koruyucu önlemler alınmazsa hiç görmediğimiz bağırsak enfeksiyonlarından koleraya ve diğer bulaşıcı hastalıklara kadar geniş perspektifte hastalıklar görebiliriz hatta sıvı kaybından ölümler olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Kendisi de Hatay Antakyalı olan, birçok yakını depremden olumsuz biçimde etkilenen Prof. Dr. Saz, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 6 gün görev yaptı. Saz şunları söyledi: “Annem, babam ve kardeşlerim orada. 3 aile olarak, birinci derece yakınlarımın evleri ağır hasar gördü. Yakınlarıma ilk gün ilk saatte ulaştım, konuştum. Sonraki günlerde iletişim hatlarındaki sorunlar nedeniyle görüşemedik. Ege Üniversitesi’ndeki doktorlar olarak hemen 6 ekip kurduk. Bu ekipler tüm deprem bölgelerindeki illerde görev alacaktı. Ancak sıramız gelmedi, bölgeye yönlendirilmedik. Bunun üzerine yıllık izin alıp bölgeye gittik. AFAD gönüllüsü olarak kaydımızı yaptık. Mustafa Kemal Üniversitesi’nde çocuk acil servisini yönettik. Orada, gönüllü çocuk doktorlarına ihtiyaç var.”