Ege 29 milyon 407 bin kişi Konak’ı gezdi!

29 milyon 407 bin kişi Konak’ı gezdi!

26.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un çağrısıyla sokakları karış karış dolaşan dijital içerik üreticilerinin sosyal medya üzerinden yaptığı 1500’den fazla paylaşımla 29 milyon 407 bin gösterim sağlandı

29 milyon 407 bin kişi Konak’ı gezdi

İzmir’in kalbi Konak’ın zengin tarihi geçmişi, kültürel çeşitliliğini sosyal medyada öne çıkarmak adına düzenlenen ‘Rota Konak’ etkinliği rekor izlemeye ulaştı. 3 gün boyunca sokaklarını dolaşan dijital içerik üreticilerinin sosyal medya üzerinden yaptığı 1500’den fazla paylaşım, 29 milyon 407 bin gösterim sağladı.
Kültürel mekânlar ile lezzet duraklarını keşfeden fenomenler, etkinlik boyunca ve sonrasında paylaştıkları içeriklerle sosyal medyada gündem oldu. Etkileşimlerini ve takipçilerinden gelen yorumları paylaştı.
Başkan Batur döneminde hizmete alınan Engelsiz Yaşam Köyü, Bilim Müzesi, Macera Parkı ve Engelli Kedi Evi gibi tesisleri gezen, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Patilerin Festivali’ne de giden konukların paylaşımları beğeni aldı, farklı ülkelerden seyahat tutkunlarının da ilgisini çekti.
Konak’la ilgili soruları da yanıtlayan fenomenler, takipçilerine deneyimlerini detaylı olarak aktardı. Paylaşımların ardından, seyahat, lezzet ve yeni deneyim arayanların Konak ziyaretinde artış oldu.

Haberin Devamı

Bu koleksiyonu kaçırmayın!

Konak Belediyesi’nin restorasyon ve bakım onarım çalışmalarıyla yenilediği Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, yeni yüzüyle sanatseverleri ağırlamaya başladı. Müze yeni dönemini Tasarımcı Cenk Mommarje’ın oyuncak bebek koleksiyonu sergisiyle açtı.
Açılış törenine Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte, 2004 yılında müzeyi kuran seramik sanatçısı Ümran Baradan’ın kızı Yasemin Baradan Dündar da katıldı. Tasarımcı Cenk Mommarje, “Çok uzun bir süre sevgiyle koruduğum benim kızlar ve oğlanlar görücüye çıkıyor. Konak Belediye Başkanı’na ve ekibine müteşekkirim. Türkiye’de bir ilki başarıyoruz. Ben de deli cesaretiyle buna kalkıştım” dedi.