Ege 3 bin öğrenciye ‘İnci’ dokunuşu

3 bin öğrenciye ‘İnci’ dokunuşu

07.12.2017 - 05:30 | Son Güncellenme:

Egeli iş adamı ve hayırsever Cevdet İnci tarafından 32 yıl önce kurulan Cevdet İnci Eğitim Vakfı, son 7 yılda 3 bin çocuğa, 2 milyon 500 bin TL burs yardımında bulundu

3 bin öğrenciye ‘İnci’ dokunuşu

Cevdet İnci Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren ve İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eren, bugüne kadar eğitim anlamında önemli çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti, bundan sonra da projelere devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Eğitim odaklı yapı’

Bugüne kadar hayata geçirdikleri projeleri anlatan Eren, “Vakfımızı eğitim odaklı yapılandırdık. Gelecek nesillere ve çevreye karşı duyarlıyız. Vakfımız 2008 yılında vergi muafiyeti de aldı. Faaliyetlerimizi sürdürürken, şirketlerimizden bağış alıyoruz. İnci Akademi’de iş dünyasında yönelik eğitimler ve hayırseverlerden de destek alıyoruz.

Karacasu ve Sultanhisar’da yurt ve okul yapımı yaptık. 3 bine yakın bursiyere ulaştık. ‘Kıvılcımlar’ projemizle 8 öğrenci bir araya geliyor, sosyal sorumluluk projesi üretiyor ve liderlik özelliğini de geliştiriyor” dedi. Eren, şöyle devam etti: “Gezici kütüphane ile Bornova’daki 20 okulu muntazam olarak ziyaret ettik. 18 bin kitabı, 55 bin öğrenci ile buluşturduk. Veliler için de seminer, eğitim ve atölye çalışmaları yaptık. Buradaki eğitimlere 7 bin 800 kişi katıldı ve 123 oturum gerçekleştirildi. Ayırca eğitimleri dijital ortama da taşıyoruz. Erasmus Avrupa Gönüllülük Hareketi projesin kapsamında ilk onayı yine biz aldık. Polonyalı gönüllü gelecek ve dil ile el becerisi eğitimi de verecek. Çocuk orkestrası da kurduk. 72 çocuğumuz var ve ilk konserlerini verdiler. Naldöken’deki kültür merkezi 3 günlüğüne bize tahsis edildi.”

Haberin Devamı

‘Dünyayı Turuncuya Boya’dılar

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ise, “İnci Holding olarak 65 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sosyal kalkındırma da misyonumuzun önemli bir parçası. Vakfımız da sosyal sorumluluk çalışmalarımızın bir aracı. Aynı zamanda biz kadına şiddete karşı ‘Dünyayı Turuncuya Boya’ kampanyasının da bir parçasıyız. Bu noktada bugün yakamıza turuncu çiçek taktık” dedi.