Ege 30 kadın girişimciye destek

30 kadın girişimciye destek

04.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

.

30 kadın girişimciye destek

Ege Bölgesi Sanayi Odası’yla (EBSO) KOSBGEB arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, İzmirli 30 kadın girişimciye ‘girişimcilik eğitimi’ verilecek, ardından kendi işletmelerini kurmaları için 100 bin liralık kredi sağlanacak.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kadın ve genç girişimcilerin ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyledi. Kadın girişimci sayısının çok düşük seviyelerde olduğunu belirten Yorgancılar, “Bu sayıyı artırmak için çaba sarf ediyoruz. Her bir kadın girişimci bir kişiyi istihdam etse, 10 milyon kişiye iş sağlamış oluruz” dedi.


27 bini hibe 100 bin lira

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da kurumun girişimci desteklerinin, işsizliğin çözümü için büyük önem taşıdığını kaydetti, “Kalkınmak girişimcilikle olacak” diye konuştu. Ülkenin yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu, bu konudaki çalışmalarını daha geniş ve yaygın hale getirmeyi hedeflediklerini aktaran Kaplan, “15 Haziran’dan sonra sadece para dağıtan değil; değiştiren, dönüştüren ve müşteri odaklı hareket ediyoruz” dedi.
Mustafa Kaplan, EBSO ve KOSGEB arasında hazırlanan işbirliği protokolü uyarınca, kendi işletmesini kuran kadın girişimcilere 27 bin lirası hibe, kalanı sıfır faizle geri ödemeli olmak üzere 100 bin liralık destek sağladıklarını da sözlerine ekledi.


Vakıfbank’tan ucuz kredi

EBSO’yla Vakıfbank arasında da Egeli sanayicilere 84 ay vadeli ve işletmelerle karşılıklı gözden geçirilecek faiz oranlarıyla kredi imkanı sağlayacak işbirliği protokolü de imzalandı. Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bilgiç, EBSO üyelerine 84 aya kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve beş yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisi sunduklarını söyledi, şöyle dedi: “Ayrıca; Eximbank veya banka kaynağından oluşan döviz ve TL ihracat kredileriyle orta ve uzun vadeli yatırım kredisi kullanma imkanı sağladık. Oda üyelerinin nakdi, gayrinakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatı yarattık.”