Ege 30 tesisin açılışını yaptı

30 tesisin açılışını yaptı

14.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa Mitingi öncesi Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplam değeri 380 milyon lira olan kamu tesisi ve özel firmaların açılışını yaptı

30 tesisin açılışını yaptı

Özel uçakla İzmir’e gelen Başbakan Erdoğan buradan helikopterle Manisa’ya geçti. Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Aliye Kavaf ve eski Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım Manisa’ya geldi.
Başbakan, Manisa Mitingi öncesi Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) toplam değeri 380 milyon lira olan kamu tesisi ve özel firmaların açılışını yaptı. MOSB yatırımlarıyla 750 kişiye istihdam sağlandığı bildirildi. Törende MOSB Başkanı Sait Türek “Bize muhalefet edenler, açılışı yapılan fabrikaların geçen yıl açılanlarla aynı olduğunu söylüyorlar. Öyle değil Bu fabrikalar ikinci üçüncü tesislerini açıyor” diye konuştu.

30 ayrı yatırım açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, muhalefetin eleştirilerine deyimlerle karşılık vererek, şöyle konuştu: “Manisa’da açılışı yaptığımız 30 ayrı tesis hayırlı olsun. Manisa pek çok özellikleriyle şu anda bizim gururumuz, onurumuz ve pek çok alanda ortaya koşmuş olduğu üretimi ile Manisa artık bir farklılığın şehri. Manisa geçmişte sebze meyve ürünleriyle anılırken şimdi sanayi ürünleriyle farklılık ortaya koyuyor. İnanıyorum ki bu artarak devam eden bir süreç olacak. Birilerinin yaklaşım tarzı bu heyecanımızı engellemeyecek. Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş, kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Bunlar her zaman olacak ama biz bunlara aldırmayacağız.”


MOSB’ta açılışı yapılan bazı yatırımlar

Commital Isı ekip kalip. San.Tic.Ltd.Şti. Ecetaş İnşaat San. Tic. A.Ş., Elektromak Vinç LTD.Şti., İzmir Makpa End. Mutfak ekip. San. Tic. A.Ş., Öz Simge Boya Ltd.Şti., Tecom Kompresör ve Makina San. Tic. Ltd. Şti., Tekpar Müh. Makina İm. San.Tic.Ltd.Şti., Teksan iç ve diş ticaret Ltd.Şti., Tor Demir San. Tic. A.Ş, Inter Abrasiv San. Tic. A.Ş. (Tevsii), Kalmaksan Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. (Tevsii), Warma Isı ürünleri Mak. San. Tic. San. A.Ş. (Tevsii), MOSB polis Merkezi Amirliği Binası ve Atış Poligonu ve MOSB Eerji üretim LTD. ŞTİ’nin (tevsii yatırım)

“Manisa büyükşehir olacak” müjdesi

Başbakan daha önce 11 il arasında saydığı Manisa’yı büyükşehir yapacaklarını da söyledi ve “Manisa’yı yeni dönemde büyükşehir yapıyoruz. Tasarı hazır. Manisa büyükşehirin sınırı mülki sınırdır. İstanbul ve Kocaeli nasıl bir büyükşehirse öyle olacak. Nüfusu ve sınırları itibariyle tüm ilçeleri kapsayacak. Manisa Büyükşehir olacak. 2014 seçimi ile uygulama başlayacak. Seçime Manisa Büyükşehir belediyesi olarak girecek. Artık belde ve köyler ilçelerin mahalleleri olacak. İsteyen istediği gibi hareket edemeyecek. Ucubelerden kurtulacağız modern şehire sahip olacağız” dedi.

Sabuncubeli Tüneli ulaşımı kısaltacak

Başbakan Erdoğan, Manisa’nın İzmir’e ulaşımını kolaylaştıracak iki tünel müjdesi verdi. Yolun yapıldığını ancak virajlar nedeniyle sıkıntı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “İzmir- Manisa arasına bu malum Sabuncubeli Tüneli yapılacak. Bu iki tünel bitince İzmir Manisa arası 15-20 dakikaya iniyor. Çünkü uzunluk 5 kilometre. Böyle bir tünel yapacağız. Bu yıl içinde ihalesi bitecek ve kazı çalışmaları başlayacak. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 tesisin açılışını yaptık. Bir müjde daha Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın temeli atılıyor.


106 yaşında Hulda Çeşme’ye geliyor

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde açılan Çeşme Marina’da düzenlenecek ve 21 gün sürecek Hulda Festivali’ne katılacak 106 yıllık M/S Hulda gemisi yola çıktı. 21 gün boyunca Çeşme Marina’ya sanat, bilim ve yaratıcılık taşıyacak olan 106 yıllık yelkenli gemi, Hasköy’den demir alarak rotasını Çeşme’ye çevirdi.

10 ayrı kente demir attı

106 yaşındaki tarihi gemisi M/S Hulda çevresinde sanat ile bilimi kaynaştıran bir Avrupa Festivali olarak başladı. Festival kapsamında gemi, Mart 2009’da Stockholm’den yola çıktı ve bugüne kadar Amsterdam, Anvers, Bordeaux, Lizbon, Barcelona, Napoli, Selanik ve İstanbul’da etkinlikler gerçekleştirdi. Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İsveç Başkonsolosluğu, Chrest Vakfı ve birçok sponsorun destekleriyle Stockholm’den İstanbul’a gelen M/S Hulda üzerinde düzenlenen sergiyi bugüne kadar 40 bin kişi ziyaret etti. n FULYA OMAÇ DHA