Ege 30 yıllık yatırımı üç yılda yaptık!

30 yıllık yatırımı üç yılda yaptık!

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandeminin ardından Kuşadası’nda bu yıl turizm sezonunun esnaf için verimli geçtiğini belirten Başkan Ömer Günel, “Bizler kentimize daha fazla turist çekebilmek için elimizden geleni yapmayı sürdürüyoruz” dedi

30 yıllık yatırımı üç yılda yaptık

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, esnafla bir araya gelerek turizm sezonu değerlendirmesinde bulundu. Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüsnü Öten ile Kuşadası Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KESO) Başkanı Ahmet Çalım’ın da katıldığı toplantıda sorun, talep ve önerileri dinleyen Başkan Günel, “Kuşadası’nda 30 seneden bu yana yapılmayanları 3 buçuk yılda yaptık. Bu elbette ki sizlerin desteğiyle oldu” diyerek esnafa teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘Her çakıl taşını biliyorum’

Geçen yıl 24 milyon 165 bin liralık yatırımla turistik çarşıların alt ve üst yapısının bütünüyle yenilendiğini belirten Başkan Ömer Günel şöyle devam etti; “Olumlu geri dönüşü bu sezon aldığımızı görmek bizleri çok memnun etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yakalanan uyum ve iş birliği sayesinde Kuşadası’nda kısa süre içerisinde önemli işler gerçekleştirdik. Tüm çalışmalarımızı uzun vadeli planlamalarla sürdürüyoruz. Bu kentin her kaldırımı, her çakıl taşı hakkında bilgim var. Çalışmalarımızı alt yapı ile yürüttüğümüz için biraz uzun sürebiliyor ancak yenilenen bölgelerde uzun yıllar boyunca sorun yaşanmıyor. Şu anda Camiatik, Dağ ve Hacıfeyzullah Mahallelerinde alt ve üst yapıyı yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bezirgan Sokak’ın 50 yıllık sorununu çözdük. Davutlar’da sürdürdüğümüz çalışmaları ana yollar ile en kısa sürede tamamlayacağız. Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalara başladık. Mahalleye içme suyu hattı döşenecek ve 50 bin metrekarelik alanda üst yapı çalışması yapılacak. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi çok kısa süre içerisinde doğalgaza kavuşacak.”

Haberin Devamı

Çarşı yenileme teşekkürü

Tütüncüler Kavşağı’nda yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu da yolu genişletmek sureti ile kısa sürede çözeceklerini ifade eden Başkan Günel, “Yıkım çalışmalarına en geç ocak başında başlayacağız. Esnafımızın da bir an önce tahliye işlemlerine başlamaları gerekiyor. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” dedi. UTO Başkanı Serdar Akdoğan, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, KESO Başkanı Ahmet Çalım ve Kuşadası esnafı ise turizm sezonunun verimli geçmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek turistik çarşılarda yürütülen yenileme çalışmaları nedeniyle Kuşadası Belediyesi’ne ve Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti.

Sevgiyle bakıyoruz

Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokolle Kuşadası Belediyesi’nin yetki alanına giren Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, hasta, yaralı ve rehabilitasyona ihtiyacı olan sokak hayvanlarına sunduğu titiz ve özenli bakımın yanı sıra şeffaflığı ile de ön plana çıkmayı sürdürüyor. Merkez, güvenlik kameraları aracılığıyla belediyenin internet sitesi üzerinden de 7/24 canlı izlenebiliyor.
Merkezi her fırsatta ziyaret ederek kedi ve köpeklerle yakından ilgilenen Başkan Günel’in twitter hesabından yaptığı, “Can dostlarımıza sevgiyle bakıyoruz. Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizdeki can dostlarımızı 7/24 kusadasi.bel.tr adresimiz üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz” paylaşımına sevilen şarkıcı Cenk Eren’den yanıt geldi. Paylaşımı kısa süre içerisinde hayvanseverlerden büyük beğeni alan Eren, “Bakın kendisine, Belediyesine güvenen Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel kameraları yerleştirmiş herkes izleyebilir diyor. Sizler de açın barınakların kapısını gelelim biz temizleyelim, hayvanların bakımını yapalım, başlarını okşayalım. El ele çözüme gidelim. Hadi Sayın başkanlar” dedi.

Haberin Devamı

30 yıllık yatırımı üç yılda yaptık

Lezzette dünya başarısı

Luxemburg’da 26-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımı için oldukça önemli olan Luxemburg Dünya Aşçılık Sanatları Kupası’na, Anadolu Aşçılar Federasyonu’nu temsilen katılan Kuşadası merkezli Gastronomi Derneği, 2 gün boyunca toplam 31 eserle yarışarak 9’u altın, 10’u gümüş, 7’si bronz olmak üzere toplam 26 madalya ve 5 diploma kazandı.
Gastronomi Derneği Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Yardımcısı Şef Tülay Onbul’un kenti temsil ettiği yarışmaya 125’ten fazla ülke ve 3 binin üzerinde şef katıldı. Ülkemizi temsilen 32 şef, 4 kişilik teknik kadro ve 2 şef yardımcısının yer aldığı yarışma Türk mutfağının tanıtımına büyük katkı sağladı. Gastronomi Derneği Başkanı Emrah Köksal Zengin, sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı paylaşarak Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkürlerini iletti, “Çok çalıştık, çok emek sarf ettik ve bayrağımızı en yüksekten dalgalandırıp döneceğiz” dedi.