Ege 5. Ege Ekonomik Forum için geri sayım

5. Ege Ekonomik Forum için geri sayım

05.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

8 Kasım’da başlayacak olan 5. Ege Ekonomik Forum’da teknolojiden tarıma, daha sürdürülebilir bir Türkiye için görüşler masada olacak

5. Ege Ekonomik Forum için geri sayım

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve Özgencil Grup işbirliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri ve İzdoğa Stratejik Partnerliği ile bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Ege Ekonomik Forum’u 8 Kasım’da başlıyor. “Yeşil bir gelecek için: Şimdi” başlığında iş dünyasıyla buluşmaya hazırlanıyor. 12 Kasım’a kadar sürecek ve bir kez daha online gerçekleştirilecek forumun açılış konuşmalarını İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam ile Özgencil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil yapacak.
Yakın bir zamana kadar ekonomik faaliyetleri sadece üretim ve pazarlama ekseninde ele alındığını belirten Başkan Soyer, “İklim krizi, günlük hayatımızda hepimizin hissettiği ve bedelini ödediğimiz bir gerçek. Bu yılki forum da bu konuyu ele alacak” dedi. EGEV Başkanı Susam da, “Forum, Ege Bölgesi’nin Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullarda ekonomik kalkınma hamlesinin lokomotifi olabilecek güçte olduğunu vurguladı. Sürdürülebilir ve yeşil bir gelecek için adım atacağız, yol haritası belirleyeceğiz” diye konuştu.
Dijitalleşme vurgusu
Özgencil de, “Bu yıl yaşadığımız seller, yangınlar küresel iklim krizinin ne kadar içinde olduğumuzu gösterdi. Bilim adamları tehlikeler konusunda net, teknoloji uzmanları da çözümler konusunda net. Peki bütün bu dönüşüm nasıl sağlanmalı? sorusundan hareketle oluşturduğumuz forum, tüm Türkiye’ye ışık tutacak” vurgusunu yaptı.
Dijitalleşmenin daha yeşil ve sürdürülebilir bir dünya için katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getiren Özgener de, “Dijitalleşmenin getirdiği hız, verim ve etki alanı değerlendirildiğinde çağa uyum sağlamak isteyen firmaların dijitalleşmeden uzak kalmalarının mümkün olmadığı görülüyor. Ege Ekonomik Forumu bu konuya bu yılda detaylıca dikkat çekmeye hazırlanıyor” ifadesini kullandı. Eskinazi ise, “Avrupa’nın 2050 için belirlediği karbon salınımı sıfırlama hedefi, Türkiye’nin hayata geçirdiği Yeşil Mutabakat Eylem Planı bu hedef doğrultusunda hepimize umut veren adımlar oldu. EİB olarak gıda, sanayi, enerji başta olmak üzere her alanda sürdürülebilir politikaları destekliyoruz” dedi.