Ege 75 mesleğin kursu var

75 mesleğin kursu var

12.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meslek Fabrikası, sektörün taleplerine göre açtığı kurslarda hem nitelikli elaman sorununa hem de vatandaşın iş derdine çözüm oluyor

75 mesleğin kursu var

15 yılda 90 bin kursiyerin yararlandığı “Bacasız fabrika” olarak anılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, pandemi döneminin ardından yüz yüze eğitimleri başlattı. Sektörün talepleri doğrultusunda butik çikolata yapımından bilgisayar sistem bakım onarımına, işaret dili tercümanlığından adli kalem işlerine, ürün fotoğrafçılığından yöresel gıda yapımına kadar 75 farklı branşta kurs düzenleniyor. Şu ana kadar bin 400 kursiyer kaydı aldıklarını belirten Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, şöyle konuştu:
Milli Eğitim sertifikası
“Kursiyerlerimiz mezun olduktan sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle olan protokolümüz çerçevesinde sertifika veriyoruz. İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimimiz ile de kursiyerlerimizi sektörle buluşturuyoruz” dedi.
Meslek Fabrikası’nın merkezleri; Halkapınar, Evka 4, Karabağlar, Evka 1, Evka 2, Gaziemir, Çamdibi, Bayraklı, Örnekköy, Narlıdere, Kemalpaşa, Seferihisar, Limontepe, Kadifekale, Gümüşpala, Sasalı, Urla, Özdere, Tire, Torbalı, Egekent ve Toros’ta bulunuyor.