Ege 76 yıldır, yaşama değer katıyor

76 yıldır, yaşama değer katıyor

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayici, girişimci, vizyoner iş insanı Selçuk Yaşar tarafından kurulan, Türkiye’de boya, gıda ve tarımsal sanayinin kuruluşuna öncülük eden Yaşar Topluluğu; 76 yıldır ülkemize ve dünyamıza katkı sağlayan faaliyetlere imza atıyor.

76 yıldır, yaşama değer katıyor

Değer yaratma fikrini temel aldıklarını belirten Yaşar Topluluğu İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, “76 yıldır, kurucumuzun değerlerinin de yansımasıyla yaratıcı ve yenilikçi düşünen, cesaret ve inançla sektörlerinin öncüsü olan şirketler kurarak, markalar yaratarak daha iyi bir yaşam sunma idealindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Çevre dostu

Yaşar Topluluğu olarak 2020 yılını yüzde 25 büyüme ve 7.5 milyar lirayı aşan konsolide brüt ciroyla tamamladıklarını dile getiren Aktaş, “2020 yılı farklılıklarla dolu bir yıl oldu. İlk kez karşılaştığımız bir krizde hep birlikte bir çok ders çıkardık ve her geçen gün bir şeyler öğrenmeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinde insanlığın temel ihtiyacı olan gıda ve içecek sektörlerindeki ürünlerimiz başta olmak üzere tüm faaliyet alanlarımızda üretmeye devam ettik. Bu süreçte, kurucumuzun gösterdiği, Yaşar Topluluğu’nun ideali olan “Bilim- Birlik- Başarı” yolunun en doğru yol olduğunu bir kez daha gördük. Ege Bölgesi ve ülkemiz genelinde öncü ve lider olmak farklı sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Her alanda doğru olanı yapmak; sunulan ürün ve hizmet kalitesini artırarak müşteri ve tüketicilerimize en iyi olanı sunmak, sektörlerimizi geliştirmek, eğitime, spora, kültüre ve sanata destek olarak toplumun gelişimine katkı sağlamak, ülkemizin ve dünyamızın geleceğini düşünerek doğal kaynaklarımızın gelecek nesillere bugünün verimliliğiyle taşınmasını sağlamak da bizim sorumluluğumuz. Yaşar Topluluğu olarak 2007 yılında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin gönüllü imzacılarından olarak ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimizi dünya hedefleriyle uyumladık ve gezegenimizin bugünün kaynaklarıyla geleceğe taşınması için başlatılan topyekün mücadelede üzerimize düşeni yapacağımızı beyan ettik” diye konuştu. Sürdürülebilirlik, yoğun emek isteyen, uzun ve sonu herkes için daha iyi bir yaşama çıkan güzel bir yol. Bu yolu şirketlerimiz, çalışanlarımız, bayilerimiz, tedarikçilerimiz, iş ortaklarımız; kısacası tüm paydaşlarımızla birlikte yürüyoruz. Dünyamız ve hepimiz için iyiliğe giden yolda birlik olmak çok değerli.”

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi gururumuz

21 şirket ve 7 bin 500’e yakın çalışanla ekonomiye; Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı ile de toplumun sosyal alanda ilerlemesi için çalışıldığını dile getiren Yaşar Topluluğu İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, “Yaşar Üniversitesi de nitelikli eğitim ve eğitimli insan kaynağı sağlama yönünde attığımız önemli adımlardan biri. İzmir’in bir üniversite şehri olmasına katkısıyla şehrimizin ve bölgemizin önemli bir değeri olan ve her geçen yıl büyüyen üniversitemiz ile gurur duyuyoruz” dedi.