Ege 80 ilde örneği yok

80 ilde örneği yok

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir Valisi, kentteki okullarda başlattığı ‘Okuma saati’ projesiyle diğer il yöneticilerine de örnek oldu.

80 ilde  örneği yok

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi’ni (BENGİ) bir yıldır sürdüren Vali Ersin Yazıcı, binlerce öğrenci ve öğretmenle bir araya geliyor, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve okullarda ‘adam gibi adam’ yetiştirilmesi için çırpınıyor. Yazıcı, “20 ilçenin kaymakamı tüm okulları ziyaret etti. Haftada iki gün de okullara gidiyorlar, bunun 80 ilde örneği yok” diyor.

Haberin Devamı

‘Hayalleriniz olsun’

Vali Ersin Yazıcı, projeyle ilgili detayları Milliyet Ege’ye anlattı. Vali Yazıcı, “Mülki amir olarak mesleğe başladığımdan bu yana, görev yaptığım her yerde eğitim konusunu ajandamın birinci sırasına aldım” dedi. Rize’de de bu uygulamayı yaptığını belirten Yazıcı, “Her hafta iki okula gidiyorum. 20 dakika ‘Okuma Saati’ yapıyorum. Öğretmenlerle de yarım saat sohbet ediyorum. Bu şehirde 15 bin öğretmen var, 2 yılda 10 bin 800’ü ile buluştum. Öğrencilere sohbetin başında söylüyorum, burada bulunanların en az yüzde 50’si bir kelime, bir cümle konuşacak diyorum. Öğrencilerin mutlaka fikirlerini alıyorum, nasihat cümlesi kurmuyorum; doktor, mühendis olun demiyorum, Hayalleriniz, hedefleriniz olsun diyorum” vurgusunu yaptı. Öğrencilerle sohbetin 15-20 dakikasını yalan ve dürüstlüğe ayırdığını dile getiren Vali Ersin Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarla dostluk nasıl bozuluru konuşuyoruz ve en son konu güven, dürüstlük ve yalana geliyor” dedi. Çocuklarla iyi insan kurgusunu yaptığım gibi öğretmen arkadaşlardan iki ricam oluyor, bir okuma saatini önemsemelerini, bir de değerler eğitimini önemsemelerini istiyorum.”

Haberin Devamı

Spor yapmak zorunlu

Her ilçede alt gelir grubunun yoğun olduğu bir iki okulu belirlediklerini vurgulayan Yazıcı, “2. sınıftan 8. sınıfa kadar bütün çocuklara diyoruz ki, ‘Spor yapmak zorunlu’ Bazı aileler malzemeleri alamayız şeklinde itiraz edebiliyor. ‘Devlet olarak biz alacağız’ diyoruz. Sağ olsun belediyeler de, çok destek sağlıyor. Öğrencilere futbol hariç tüm branşlarda spor yaptırıyoruz. Çocuğun hayatı, sporla disipline olmaya başlıyor. Bu uygulamayla 28 bin öğrenciye ulaştık” şeklinde konuştu.

Yazarlar