Ege 80 liralık ihmal mi?

80 liralık ihmal mi?

13.03.2017 - 05:16 | Son Güncellenme:

Hüseyin’in ölümü için, “80 liralık kaçak akım rölesinin olmaması yada çalışmamaması” iddiası tartışılıyor...

80 liralık ihmal mi

İzmir Çeşme’de, Özel İzmir Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi’nde öğrenci olan ve okul masrafını karşılamak için komi olarak çalışan 16 yaşındaki Hüseyin Çoşgun, Ilıca Aqua Toy City’de elektrik akımına kapıldı. Duran kalbi müdahale ile iki kez çalıştırılan Çoşgun, 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kurtarılamadı. Balçova’da apartman görevlisi olarak çalışan gözü yaşlı annesi Şafer Çoşgun ve babası Halil Çoşgun, olayın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen henüz dava açılamadığını öne sürerek yetkililerden yardım istedi. Ailenin avukatı Ülkü Doğan, “80 lira maliyeti olan kaçak akım rölesinin bulunmaması ya da çalışmaması nedeniyle, ailenin tek çocuğu 16 yaşındaki Hüseyin hayatını kaybetti” ifadesini kullandı.

Metal tezgahta çarpıldı

Ailenin avukatı Ülkü Doğan, olayın savcılık aşamasında olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Bilirkişi raporuna göre, elektrik çarpmasına neden olan şey, metal tezgahın arkasında bulunan ve uygunsuz bir bağlantıyla uzatılan bir kablo” dedi.

Haberin Devamı

Otopsi raporu bekleniyor

AVUKAT Ülkü Doğan, şöyle dedi: “Olaya baktığımızda kanaat olarak olayın elektrik çarpması olduğu açık olduğu halde İzmir Adli Tıp Kurumu ‘ölüm nedeni belirlenemedi’ diyerek, dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Ölüm nedeni kesin olarak belirlenemediği için dava açamayan savcı da dosyayı İstanbul’a gönderdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Türkiye’deki en yoğun kurumu. Aylardır sonuç bekliyoruz.”