Ege 90. kez açılıyor

90. kez açılıyor

01.09.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

3 Eylül’de misafirlerini ağırlayacak İzmir Enternasyonal Fuarı yine dopdolu olacak. Organizasyonda; konserler düzenlenecek, 4. Dünya Belediyeleri Kültür Zirvesi gerçekleştirilecek

90. kez açılıyor

Türkiye’nin ilk fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 3 Eylül’de 90’ıncı kez kapısını açmaya hazırlanıyor. “90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz, Geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” sloganıyla gerçekleşecek olan fuarın basın toplantısı Kültürpark’ta düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanısıra Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı katıldı.

Haberin Devamı

Fuarın Atatürk tarafından Türkiye’nin gelecek planlarının hayata geçirilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Soyer, bu yıl fuara paralel olarak Dünya Belediyeleri Kültür Zirvesi’nin dördüncüsünün düzenleneceğini kaydetti, “Geleceğin şehirlerinde refah içinde, doğayla uyumlu bir yaşamı ve geleceğimizi nasıl kurabileceğimizi birlikte tartışacağız” dedi.
Uluslararası İzmir İş Günleri etkinliğiyle de kent ve ülke ekonomisine katkı koymayı hedeflediklerine dile getiren Soyer, Next Game Startup Girişimcilik Yarışması düzenleneceğini söyledi.

İEF’nin ana sporu Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da, “İzmir’de kazandığımız paranın bir kısmını kente harcamayı görev olarak görüyoruz” diye konuştu. Alıcı ise, “Fuar, Cumhuriyet Türkiye’sinin yarattığı en eski ve hala dik bir çınar gibi ayakta olan yegâne küresel etkinliği” dedi.

Haberin Devamı

Tedbirler alındı

Fuar kapsamında konserler gerçekleşecek; Mogambo Geceleri, 20. Sinema Burada Festivali, Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler, çocuklar için oyun alanları, spor alanı, bilgi yarışması, özel sergiler, kültürel ve sanatsal etkinlikler konuklara sunulacak. Ziyaretçiler maske takacak, kapalı alanlarda HES kodu alınacak. Fuarın giriş ücretleri tam 5 lira, öğrenci 3.5 lira olarak düzenlendi.