Ege ‘Acılarını en iyi ben anlıyorum’

‘Acılarını en iyi ben anlıyorum’

23.02.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

1999’da enkazdan kurtulan Mehmet Demir, depremzedeler için Kemalpaşa’daki dükkanınıyardım merkezine çevirdi, 40 dairenin de mağdur vatandaşlara tahsis edilmesini sağladı.

‘Acılarını en iyi ben anlıyorum’

1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi’nde enkaz altından kurtulan ve yerleştiği İzmir Kemalpaşa’da esnaflık yapan Mehmet Demir, deprem bölgesinden gelen aileler için seferber oldu. Kemalpaşa Kaymakamlığı koordinesinde ve hayırsever vatandaşların da desteğiyle yardıma koşan esnaf depremzedelerin ihtiyacı için yardım noktasına dönüştürdüğü iş yerini ticarete kapatırken, 40 ailenin ücretsiz olarak TOKİ evlerinde barınması için mücadele verdi. “Yaralarımızı sarana kadar iş yerimi açmaya niyetim yok” diyen Demir, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Kendi evini de açtı

“1999 yılında depremi yaşayan birisiyim ve evimiz de yıkılmıştı; o yüzden o vatandaşlarımızı çok iyi anlayabilirim. Kendi evim vardı burada ve onu depremzede vatandaşlarımız için tahsis ettim. Daha sonra daire sahiplerinden de ev istedim. O hayırsever vatandaşlarımız tarafından da 20’ye yakın ev tahsis edildi. Yaklaşık 17-18 tane evi depremzede ailelere tahsis edebilmek için şahsi olarak çalıştım. Onlara yeni bir yuva kurduk. Temizliğini yaptık, halılarını serdik, perdelerini taktık. Şu anda o dairelerde ailelerimiz yaşamaya başladı.”

İlçedeki bazı emlakçıların kiralık evler için komisyon istediğini, bazı ev sahiplerininse yüksek kira ve depozito bedeli istemelerine de değinen Demir,  “Bu alçaklıktır. Oralardan gelen depremzede kardeşlerimiz de hepsi çok mütevazı insanlar. İş yerimde çok sayıda malzeme ve gıda var. Ama gelen bir üründen bir tane alıyor; ikincisini almıyor. Arkasından gelen depremzede aileyi de düşünüyor” dedi.

Haberin Devamı

Depremzede aileler de, İzmir’e geldiklerinden beri Mehmet Demir’in bir an olsun kendilerini yalnız bırakmadığını dile getirdi.