Ege Ada’da sanatla yeşil birleşiyor

Ada’da sanatla yeşil birleşiyor

15.11.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, kente yeni yeşil alan ve parklar kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Davutlar Mahallesi Aral Sokak’ta bulunan 2 bin 806 metrekarelik alanda çimlendirme, çiçek ekimi ve ağaç dikimi yaptı.

Ada’da sanatla yeşil birleşiyor

Park alanı içindeki 669 metrekarelik yürüyüş yolu kilit parke taşıyla döşendi. Oyun grupları yenilendi. Ekipler eş zamanlı yürüttüğü çalışmalar dâhilinde Davutlar Mahallesi Fatih Caddesi’nde bulunan 1025 metrekarelik alana yapılan Mustafa Altun Parkı’nın çalışmalarında da sona geldi. Alanın 750 metrekaresinde çimlendirme gerçekleştirildi.

Öte yandan 6 ülkeden 11 heykeltıraşın katılımıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu’nun ardından ortaya çıkan müzik temalı heykellerin sergileneceği Altın Güvercin Müzik Parkı’nda da çalışmalar başladı. Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan Teras Evler Sitesi’nin önündeki eski ve kullanılamayacak durumda olan parkı yeniden düzenlemeye başlayan ekipler, parkın bitişiğinde bulunan kullanıma kapalı otoparkı da alana dâhil ederek Altın Güvercin Müzik Parkı’nın temellerini attı.