Ege ‘Adamcı siyaset yapmam’

‘Adamcı siyaset yapmam’

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli açıklamalar yaptı, “15 senedir CHP’nin bir numaralı kamu koltuğunda oturuyorum. Ben ülkem için siyaset yapıyorum” dedi

‘Adamcı siyaset yapmam’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ben TV’de yayınlanan ‘Fuar Sohbetleri’ programında Gazeteci Erol Yaraş’ın sorularını yanıtladı, gündem ve siyasetle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fuarın ivmesinin giderek yükseldiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, sponsorlarla ilgili sorulan soruları da yanıtladı, “Sponsor vardı da biz mi engelledik? Şimdi 3 tane sponsor firmamız var. Bunlar 30 tane olsa, 40 tane olsa, İEF bambaşka bir yer olur. İş dünyasını, gelecek yıl için şimdiden sponsor olmaya davet ediyorum” dedi. Konuşmasında, Konak Tramvayı güzergahı üzerindeki ‘parklanma’ sorunlarına da değinen Büyükşehir Başkanı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Tramvayı planlarken, özellikle Şair Eşref üzerinde çok durduk ve çok tartıştık. Ama uygulamaya baktığımızdaysa, tüm uyarılara rağmen yine sağ şeritte parklanma görüyoruz. Yetkililerin, Şair Eşref’teki parklanmayı engellemesi gerekiyor. ‘Otopark yok, nereye park etsin?’ yaklaşımıyla söylem geliştirmeye kimsenin hakkı yok. Otopark var ve o saatlerde boş. İnsanlar kolaycılığa kaçıyor. Tramvaydan memnuniyet oranı giderek de artıyor.” Kentte 5 senedir yağmur suyu ayrıştırma hatları yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Gültepe’deki Samsun Caddesi’nin altına 28 milyon liralık hayata geçirdikleri projenin benzerini tüm kent geneline yaymayı düşündüklerini kaydetti, Büyük Kanal Projesi’ne alternatif üreteceklerini, çok az bağlantı yaparak, denizden tuzlu suyu almayacak, doğadan etkilenmeyecek ve doğayı kirletmeyecek bir tünel sistemiyle Çiğli Arıtma’ya yeni bir hat kurmanın fizibilitesini yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

‘Bir numarayım’

Başkan Kocaoğlu, aday olup olmayacağı konusunda ise, “Önce ben aday adayı olup olmayacağıma karar vereceğim. Olacaksam, ön seçime gideceğim. Bu tamamen Genel Merkez takdiridir. Ben siyasette 15 senedir CHP’nin 1 numaralı kamu koltuğunda oturuyorum. İstanbul ve Ankara’da seçilmiş başkanlar da istifa edince, şu anda Türkiye’de ‘halkın seçtiği bir numaralı yerel yöneticiyim’ ben. Mart sonuna kadar da bu etiketi taşıyacağım. Adamcı siyaset yapmadım. Yapmam da! Ne Baykal’cı, ne Önder Sav’cı, ne Kemal Kılıçdaroğlu’cu, ne Muharrem İnce’ci oldum. Ben ülke yararına iş yapıyorsam destekle. Adamcı siyaset toplumu ve partiyi farklı yerlere götürür” yorumunu yaptı.

‘İçimde ukde kaldı’

Görev süresi boyunca içinde ukde kalan projenin, uygun yer bulunamaması ve sonrasında açılan davalar nedeniyle geciktirilen ‘katı atık bertaraf tesisi’ olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, “Bir de Körfez’de ÇED raporunun geç çıkması var. İhaleye çıktık sonunda. Körfez geçişi zaman içerisinde İzmir için zorunlu hale gelecektir. Faydası bugün olmaz; 5 sene sonra, 10 sene sonra olur. Benim gönlümden geçen, bu geçişin tamamının tüp olmasıdır. O öneriyi de yaptık. Ancak bu maliyeti 2 katı artırıyor. Belki ekonomi biraz daha toparlandıktan sonra tamamı alttan geçirilir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Alternatif üretin’

CHP’deki ‘bölünmüş yapıya’ ilişkin bir soru üzerine Başkan Kocaoğlu, eleştirinin yanında çözüm önerisi getirmenin önemine değindi. Kocaoğlu şunları söyledi: “Doğru çözümler üretmeden konuşmanın anlamı yok. Ekonomik sıkıntıya ilişkin açıklamalar yapılıyor. Ama sen bu modelin karşısına başka bir model koydun mu? Sen karşısına bir model koysan ve ‘Biz bunları önerdik ama merkezi hükümet bunu dinlemedi. Dinleseydi bunlar başımıza gelmeyecekti. Ama madem geldi ve ülkemiz, insanımız zarar görüyor; o halde ülkemizin yanındayız’ dedin mi? İkincisini hep söylüyor CHP ama birincisi yok. Önce güvenecek bir duruş ve yol haritası belirleyeceksiniz.”