Ege Aday bolluğu

Aday bolluğu

04.05.2018 - 00:49 | Son Güncellenme:

AK Parti’de aday adayı sayısının fazlalığı dikkat çekiyor. İzmir’de 205, Denizli’de 37, Manisa’da 78, Muğla’da da 44 kişi başvuru yaptı

Aday bolluğu

AK Parti İzmir’de milletvekili aday adaylık başvuru süresi sona erdi. İzmir’den aday olmak için başvuru yapanların sayısı 205 oldu. Başvuru yapanlardan 110’u birinci bölgeyi istedi. 73 kişi ise İzmir 2. bölgeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Başka ilden aday adayı olmak için İzmir İl Başkanlığı’na yapılan başvuru sayısı ise 8. İzmir’den aday olmak isteyen ve dosyalarını Genel Merkez’e verenlerin sayısı ise 25.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na yapılan 183 başvuruda dikkat çeken bir diğer detay ise kadın aday adayı sayısının 33 ile sınırlı kalması.

Yeniden başvurdular

AK Parti İzmir milletvekillerinin çoğu milletvekilliği için yeniden başvurularını yaptı.

Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, dosyalarını teslim ederken, daha önce aday olmayacağını açıklayan İbrahim Turhan, başvuru yapmadı. Eski milletvekillerinden Rıfat Sait, şansını bir kez daha denemek için yeniden aday adaylık yarışına dahil oldu. Listede dikkat çeken isimlerden biri de Zeyid Aslan. Tokat Milletvekili Aslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kavgaları ile sık sık gündeme gelen isimlerden. O da bu dönem İzmir’den aday olmak istedi.