Ege ‘Afiyetle harcayın’

‘Afiyetle harcayın’

17.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal denge ücretine yüzde 120 zam yapan, asgari ücreti de 5 bin 500 liraya çıkaran Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yılmaz “Zorlu günlerde canla başla çalıştınız, hak ettiniz” dedi

‘Afiyetle harcayın’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bem-Bir Sen Sendikası ile belediyede çalışan memurların yüzünü güldüren sosyal denge sözleşmesi imzaladı. Büyükşehir Belediyesi, BASKİ ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nde çalışan yaklaşık 803 memur ve 264 sözleşmeli memur için sosyal denge ücretinin kat sayısı yüzde 120 artırılarak 2 bin 650 liraya çıkarıldı. Başkan Yılmaz ayrıca memurlar için banka promosyonu anlaşması yaptıklarını, şubat ayı maaşlarında her memurun hesabına 9 bin 50 liranın tek seferde yatırılacağını müjdeledi. “Gerek pandemi döneminde gerekse zorlu ekonomik koşullar altında Büyükşehir Belediyemiz, BASKİ’miz ve tüm çalışanlarımız mesaisine mesai kattı” diyen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:
Kumanya yardımı
“Gece gündüz demeden şehrimize hizmet etmek için ter akıttık. Üç yıl önce seçim kampanyasında bize ‘Hizmet edemezler, maaşları bile ödeyemezler” diyenler, bugün hep birlikte nasıl güçlü olduğumuzu gördü. Bu paralar sizlerin alın teriniz, helalinizdir. Ailenizle afiyetle harcayın. Öte yandan toplu sözleşmeye yeni giren kumanya yardımı hususunu çok yakından takip ediyoruz. Ortaya çıkması muhtemel makul bir rakamında şubat ayı maaşlarında ilave olarak yansıtılabileceğinin müjdesini şimdiden verebiliriz” diye konuştu.
Bem-Bir Sen Genel Başkanı Levent Uslu da, Başkan Yılmaz’ın, memurların maaşlarında kanuni olarak yapılabilecek her şeyin en iyi şekilde yapılmasına destek verdiğini söyledi.
‘Huzurunuz kaçmasın’
Öte yandan Başkan Yılmaz; personel A.Ş, BALSU, BAGİDAŞ, BTT, BALTOK, BALPARK, BALPAŞ, Marmara Mall ve diğer yönetsel birimlerde çalışan personelin maaşlarını da 5 bin 500 liraya yükselttiklerini açıkladı. Başkan Yılmaz “Hiçbir ailemiz ayakta duramayacak bir halde kalmasın. Yol arkadaşlarım Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaktan onur ve gurur duysun” diye konuştu.