Ege Ailece mücadele ettiler meme kanserini yendiler

Ailece mücadele ettiler meme kanserini yendiler

30.10.2017 - 04:26 | Son Güncellenme:

Manisalı Kavadarlı ailesinin bireyleri, kanseri yenmenin mutluluğunu yaşıyor. Anne, kız ve oğul yakalandıkları meme kanserinden kurtuldu, “Sonunda sağlığımıza kavuştuk” dedi

Ailece mücadele ettiler meme kanserini yendiler

Manisa’da yaşayan Kavadarlı ailesinden anne, kız ve oğul, yakalandıkları meme kanserinden kurtularak yaşama tutundu. Turgutlu ilçesinde yaşayan Kevser Kavadarlı (76), 2012 yılının aralık ayında memesinde kist olduğunu fark edince kızı Şengül Kavadarlı (42) tarafından İzmir’deki özel bir hastaneye götürüldü. Yapılan muayene sonucu anne Kavadarlı’da ikinci evre meme kanseri tespit edildi. Doktorların önerisi üzerine ertesi gün kontrolden geçen kızında da birinci evre meme kanseri saptandı. Kevser ve Şengül Kavadarlı 10 gün arayla ameliyat masasına yattı. Ailesinin tedavisi için hastaneye gidip gelen Erol Kavadarlı (55) ise sağ memesindeki kistin “yağ bezesi” olduğunu düşünerek uzun süre muayeneden kaçındı. Israrlar üzerine Aralık 2014’de muayene olan Erol Kavadarlı’nın da ikinci evre meme kanseri olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

‘Annem şansım oldu’

Kavadarlı ailesinin, son tetkiklerinde hastalığın izine rastlanmadı. Ailesinin meme kanseri mücadelesinin annesinin dikkati sayesinde başladığını ifade eden Şengül Kavadarlı, “Erken teşhisle kanseri atlattım. Annemin kanser olmasına çok üzülüyordum ama benim için şans oldu. Onun sayesinde kurtuldum” dedi. Erol Kavadarlı ise, “Muayene sonucu meme kanseri teşhisi konuldu. Kendime yakıştıramadım” diye konuştu.

‘Erken teşhis önemli’

Anne Kevser Kavadarlı da her iki evladının da hastalıktan kurtulmasına çok sevindiğini, diğer iki kızının da kontrolden geçtiğini söyledi. Özel Tınaztepe Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Akif Serhat Gür erken teşhisin önemine dikkat çekti, “Tedavilerin ardından aile sağlıklı” dedi.