Ege AK Parti’den parasını alamayan bana geliyor

AK Parti’den parasını alamayan bana geliyor

07.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, 35 yıl önce İzmir’in en iyi panjur ustalarından biriydi.

AK Parti’den parasını alamayan bana geliyor

Elinde tamir çantası, sokak sokak gezip çat kapı girdiği evlerde panjur tamir ederek sermaye biriktirdi. Kiraladığı küçük atölyeyi kısa zamanda fabrikaya dönüştürdü. Şu anda 70 çalışanıyla yedi ülkeye ihracat yapan, 12 ilde 3 bin bayisi olan şirketin başındaki Tacettin Usta, 11 ay önce tulumu çıkarıp, takım elbiseyi giyerek, aktif siyasetin içine girdi. Bayır, görevden alınması için imza toplayan muhaliflerine de adeta meydan okuyarak “Yeniden adayım” dedi.

Bozuk panjur aradı
Çeltik fabrikasında işçi olarak çalışan baba ile ev kadını annenin üç çocuğundan ikincisi olan Tacettin Bayır, çocuk yaşlarda kamyonlardan karpuz boşalttı, Saat Kulesi’nin altında nergis, yazlık sinemalarda gazoz sattı. O zaman öğrendiği ticaret, ona yıllar sonra 70 personeli, 3 bin bayisi olan bir şirket kurduracaktı. Kirası düşük diye hep evlerin zemin katlarında oturduklarından çoğu kış gecesi, sel sularıyla uyandı. Ortaokulda çırak girdiği panjur atölyesinden usta olarak çıktı. O yıllarda plastik panjur yeni moda olmuştu. Aylarca İzmir’in sokaklarını başı havada yürüdü. Nerede bozuk panjur görse ‘çat kapı’ girerek tamir etti. Bu parayla atölye kurdu.
O yıllarda panjur ustalarının az olmasının yanısıra Tacettin Usta’nın prensipleri, ticarette gelişmesini sağladı. Tacettin Usta, her gün çıraklarını tırnak ve çorap kontrolü yaparak işe gönderdi. “Hangi tarih verilmişse panjur o tarihte mutlaka takıldı. Bu titiz çalışma işlerimin artmasını sağladı. Benim bir dairesine panjur taktığım apartmana başka usta giremedi. Özellikle Almanya’da yaşayan yazın ülkeye gelen Türkler’den çok para kazandım” dedi.
Çıraklarına rakip olmamak için imalat ve montajdan çekildi. Yapı dekorasyonu üzerine üretim ve pazarlama yapmaya başladı. Şu anda Sasalı’daki fabrikasında Bahama Adaları, Lübnan, Suriye, Afganistan, Rusya, Bulgaristan, Romanya’ya kapı, pencere, panjur, asma tavan, dış cephe kaplamaları ile aksesuarlar ihraç ediyor. Ülke genelinde 12 ilde 3 bin bayiye mal satıyor.
Tacettin Usta, 11 ay önce CHP İl Başkanlığı göreviyle ticaretteki etkinliğini eşi Tülay Bayır’a bıraktı, tulumunu çıkarıp takım elbisesini giydi. Görevi süresinde hakkında en çok görevden alınacağı iddia edilen başkan oldu, muhalifleri onu devirmek için imza kampanyası da başlattı. Bayır ise “Görevimin başındayım. Örgütüm isterse ve Genel Merkez de desteklerse ben yine adayım” dedi.

Çok az borç kaldı
CHP İzmir İl Başkanı, Ak Parti’nin borçla yaptığı seçim kampanyasının ardından mağdurların CHP’den yardım istediğini öne sürerek, “Biz seçimde onların harcadığı paranın 10’da birini harcadık ama borçlanmadık. Bizim çok az borcumuz kaldı; kongreye kadar tamamlarım. Ancak AK Parti’nin miting alanına partili taşıması için otobüs kiraladığı firmanın sahibi parasını alamadığı için benden yardım istiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara mektup gönderen Ak Parti’den parasını alamayan ajans sahibi bana geliyor. Böyle bir siyaset olmamalı.” dedi.

Haberin Devamı

Bizimkiler muhalefete muhalefet yapıyor
İl Başkanı Bayır, parti içi muhalefeti eleştirerek, “Muhalefet iktidara karşı yapılır ama sadece bizim partimizde muhalefet, muhalefete karşı yapılıyor. Yani muhalefet görevini üstlenmiş partinin il başkanına muhalefet yapıyorlar. Oysa AKP’yi hedef almalılar” dedi.Bayır, Ak Parti’in görkemli törenlerle temel attığını ancak inşaatlarda kimsenin çalışmadığını öne sürerek, “Konak Tüneli’ne şaşaalı törenle temel atıldı ama kimse çalışmıyor. Çünkü ortada proje yok. Paldır kültür sadece göz boyamak için ‘vira’ dendi. Rüzgar estiriyorlar ama bu 2014’e yansımaz. İzmir halkı sorgular ve unutmaz. Projenin gerçekleşmediğini görünce cezasını da keser. Sosyal demokratlar yapacağının sözünü veriyor yapamayacağı işlere kalkışmıyor. Hiçbir belediye başkanı boyunu aşan projelere kalkışmadı. Hatta bazı projelerde mütevazı davranarak ey iktidar gel birlikte yapalım’ dedi. İzmir bunu görür” görüşünü savundu.

Haberin Devamı

Yedinci kattan düştü üç gün kekeme kaldı
Tacettin Usta, panjur montajı yaparken yaşadığı en çarpıcı olayı şu sözlerle anlattı: “Yedinci katta çalışırken ayağım kaydı, kolum demire takıldığı için 6. kat balkonuna düştüm. Buna rağmen işi bitirdim. Zemine indiğimde dönüp yukarı bakınca, nasıl bir sondan kurtulduğum düşüncesiyle üç gün kekeme kaldım” sözlerini kullandı.

Aidat ödemeyen delege olamaz
Kasım’da delege listelerinin askıya çıkacağı partide, Ocak’da delege seçimleri yapılacak. Bayır, seçimlerin şeffaf yapılacağını söyleyerek “Her ilçe başkanı hangi mahallede saat kaçta delege seçimi yapılacağını ilan edecek.Bu seçimlerin yapılacağı yerlerde il başkan yardımcısı olacak. Denetleyeceğiz. Çünkü üye yapımızı düzenledik. Farklı illerde görünen 18 bin kişi oy kullandığı yerlere nakledildi. İki partiye kayıtlı görünen 5 bin 400 kişinin kaydı silindi. Farklı ilçelerde görülen 5-6 bin kişi kendi ilçelerine kaydoldu. Kim son seçimde oyunu nerede kullanmışsa oradan seçilecek. Bir de aidat zorunluluğu getirdik. Aidatını ödemeyen delege olamayacak” dedi.