Ege Akhisar halkı güreşe doydu

Akhisar halkı güreşe doydu

22.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en uzun soluklu güreşleri arasında yer alan ve 500 sporcunun katıldığı Geleneksel 563. Çağlak Yağlı Güreşleri coşkuyla düzenlendi

Akhisar halkı güreşe doydu

Türkiye’nin en uzun soluklu güreşleri arasında yer alan, 70’in üzerinde başpehlivan olmak üzere 500 sporcunun katıldığı Geleneksel 563. Çağlak Yağlı Güreşleri, Akhisar Belediyesi tarafından Selçikli Mahallesi’ne kazandırılan güreş sahasında düzenlendi. Akhisar’ın güreşi çok seven bir şehir olduğunu altını çizen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Akhisarlı güreşseverlerin çok güzel bir gün geçirdiğini düşünüyorum. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Artık bundan sonra yeni kazandırdığımız Selçikli Güreş Sahası’nda müsabakalarımızı yapmak istiyoruz. İnşallah ileri ki zamanlarda da burayı Türkiye’de örnek olacak bir tesis haline getiririz” dedi.
Gümüşalan güldü
563. Akhisar Çağlak Yağlı Güreşleri, binlerce izleyicinin katılımıyla gerçekleşti. 70’in üzerinde başpehlivan arasından Hüseyin Gümüşalan, Çağlak güreşlerinin finalinde rakibi İsmail Balaban’ı devirerek başpehlivan oldu. Başpehlivanlıkta üçüncüler ise Akhisarlı güreşçiler Feyzullah Aktürk ile Süleyman Başar oldu. Müsabakalara Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ahmet Namal ve birçok davetli katıldı.

Yazarlar