Ege Akıllı şehir ve kampüsler, Teknopark’tan çıkacak

Akıllı şehir ve kampüsler, Teknopark’tan çıkacak

09.02.2018 - 05:58 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Emrah Mercan ve Uzay Mühendisi Burak Polat’ın Ege Teknopark’ta kurduğu Skysens şirketi, ününü dünyaya duyurdu.

Akıllı şehir ve kampüsler, Teknopark’tan çıkacak

Küresel bir marka olma yolunda hızla ilerleyen şirket, ‘Teknolojinin Ticaretleştirilmesi Fonu’ndan’ (ACT Ventures Partners) 680 bin euro’luk yatırım aldı.

Geliştirilen yeni teknoloji, bir kalem pil ile 10 yıl boyunca çalışabilen sensörler ve 15 kilometreden haberleşilebilen uç birimler yapmayı mümkün kılıyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da, genç girişimcilerin ofisini ziyaret etti.

‘Tek temsilci biziz’

Skysens CTO’su Emrah Mercan, “Rektörümüz Necdet Budak’a ziyareti için teşekkür ediyoruz. Skysens olarak makinelerin birbirleriyle haberleşmesi için kablosuz teknoloji üretiyoruz. Teknolojinin ismi Lorawan olarak adlandırılıyor. Lorawan’ın Türkiye’deki tek temsilcisi biziz. Bu teknolojiyi Ege Üniversitesi Kampüsü’nde de aktif hale getirmek istiyoruz. Akıllı kampüs projesini hayata geçirmeyi, örnek bir kampüs yaratmayı düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Budak, ikinci Teknopark’a tarih verdi

Ege Teknopark’ın doluluk oranının yüzde 98 olduğunu ve yeni talepler geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “İkinci Teknopark’ı da 2018’de hizmete açmayı planlıyoruz. Genç girişimci arkadaşlarımızı da kutluyorum” diye konuştu.