Ege Alaçatı rüzgarı Türkiye’yi sarıyor

Alaçatı rüzgarı Türkiye’yi sarıyor

16.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu iş birliği ile Çağla Kubat Windsurf Academy tarafından düzenlenen Alaçatı Wind Fest başladı. 20 Kasım’da sona erecek olan etkinlik, çocuklar ve gençler kategorisinde ülkemizde ilk kez düzenlenen PWA Slalom World Cup’a da ev sahipliği yapıyor. 

Alaçatı rüzgarı Türkiye’yi sarıyor

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Alaçatı’yı yeniden sörfle buluşturacağımızı söylemiştim. Bütün sözlerimizi adım adım gerçekleştiriyor olmaktan, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak, dünyanın dört bir yanından sörf tutkunlarını burada ağırlamaktan gurur duyuyorum. Alaçatı’nın rüzgârında yelkenlerimizi şişirerek hızla güçlü yarınları kurmaya kararlıyız” diye konuştu.
İzmir’in Avrupa’nın plaj ve su sporları merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da, “Alaçatı Wind Fest kapsamındaki PWA Slalom World Cup, bizi hedefimize bir adım daha yaklaştıracak” dedi. PWA Slalom World Cup Organizatörü Çağla Kubat ise, “PWA Slalom World Cup’ı düzenlemek üzere yola çıkarken amacımız, buranın sörf bölgesi olarak kalmasını sağlamaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de, İzmir’i Avrupa’nın plaj ve su sporları merkezi konumuna getirmek istiyor. Tek dileğimiz Alaçatı rüzgarının hiç bitmemesi ve her gün yepyeni sporcuların yetişmesine olanak sağlaması” ifadelerini kullandı.