Ege Anadolu zenginleşti kazan satışı arttı

Anadolu zenginleşti kazan satışı arttı

15.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeteneği ile Türkiye’de ilk endüstriyel kazan üretimini başlatan Salih Kazan’ın makine mühendisi kızı Aysel Kozlu, refah arttıkça ilginin batıdan doğuya doğru kaydığını söyledi

Anadolu zenginleşti kazan satışı arttı

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde, 1980’den bu yana ilk olarak tarım makineleri, plastik kasa ve sele üretimi, son olarak da 2000 yılından itibaren kalorifer peteklerine sıcak su gönderen kazanlar üreten Kozlusan A.Ş satışlarını iki yılda iki kat artırdı.

Robot kaynakla imalat
Kozlusan Isıtma Sistemleri Genel Müdürü Aysel Kozlu, satışlara ilk olarak Marmara Bölgesi’nden başladıklarını, şu anda daha çok Ege, Karadeniz ve doğu bölgelerine yönelik satışların gerçekleştiğini belirtti. Şirketi babası Salih Kazan’ın becerisiyle kurduğunu anlatan Aysel Kozlu, kendisi ise makina mühendisi olarak şirketin geleceğini şekillendiriyor.
E tipi kazan ve endüstriyel kazan üretimi yapan firmada yirmi bin kaloriden, bir milyon kaloriye kadar kazan bulunuyor. Ağırlıklı olarak metal şekillendirmeye dayalı kaynak işçiliğinde artık robot kaynak makinesi ile imalat yapılıyor. 2012’de ilk hedeflerinin üretim kapasitesini arttırmak olduğunu söyleyen Kozlu; “2011’de iki bin adet kazan ürettik. Bu yıl ise 2 bin 600’ün üzerine çıkmak istiyoruz” dedi. Aysel Kozlu; “Satışlar, şehir merkezlerinden ilçelere kaymış durumda. İlçeler, daha çok kasabalar ve zengin köyler tercih ediyor.
Doğalgazın olmadığı yerlerde ürünlerimizi satıyoruz. Kazan artık lüks bir tüketim değil. Eskiden parası olan, durumu çok iyi olanların tercih ettiği bir konuydu ama artık standart herkesin evinde olmazsa olmaz hale gelmeye başladı. “ bilgisini verdi.

Haberin Devamı

İngiltere’ye ihracat yapıyor

Avrupa’da kazan sektörünün kaliteli olduğunu ancak Türkiye’deki fiyatlar çok uygun olduğundan, Avrupalı’nın da bu sebeple Türkiye’den mal almayı tercih ettiğini söyleyen Kozlu, yurtdışında en çok İngiltere ve Bulgaristan’a kazan ihracatı yaptıklarını dile getirdi. Kozlu ihracattada artış bekliyor.