Ege Ara eleman ihtiyacını İvrindililer karşılıyor!

Ara eleman ihtiyacını İvrindililer karşılıyor!

21.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İvrindi’deki Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, hem teknik hem de pratik bilgiye sahip teknisyen unvanıyla mezun oluyor

Ara eleman ihtiyacını İvrindililer karşılıyor

Balıkesir İvrindi’de geçen yıl eğitim öğretime başlayan Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin madencilerini yetiştiriyor. Zengin maden rezervine sahip olan kentte, jeolojik yapıları inceleyen, laboratuvarda cevher zenginleştirme ve kimyasal analizler yapan öğrenciler, maden teknisyeni unvanıyla mezun olacak. Kaymakam Mevlana Kürkcü, istihdam garantisi verilen liseye başka liselerden nakil olmak isteyenlerin de bulunduğunu belirtti. Kürkcü, İvrindi’de bir altın madeni bulunduğunu, şu anda çalışmaları devam eden iki altın madeninin de ilerleyen süreçte faaliyete başlayacağını söyledi, “Bütün bu madenlerimize, okulumuz ara eleman yetiştirmek şartıyla hizmet verecek” dedi.
Müdür Ali Uslu da, tam donanımlı, gelişen teknolojiye ulusal ve evrensel değerlere bağlı olan, teknolojiye ayak uyduran öğrenciler yetiştirdiklerini vurguladı, “Öncelikle tehlikeli iş statüsünde olan madenciliğin iş sağlığı güvenliğine dikkat ediyoruz. 9’uncu sınıftan itibaren madenciliğe giriş dersiyle birlikte yeraltı ve yer üstü madencilik derslerini görmekteler. Jeolojik yapıları incelemekte ve uygulama dersleri ile laboratuvarda cevher zenginleştirme ve kimyasal analizleri yapmaktadırlar. Buradaki gençlerimiz, teknisyen unvanıyla mezun olacak. Yani sahayı bilen, ocakları tanıyan, işçileri yönlendiren, onlara öncülük eden, şef kısmında çalışanlar olacak. 36 kız öğrencimiz var. Onlar sahada maden alanlarının ön çalışmasını yapıyor. Laboratuvarda görev alıyorlar. Kadın istihdamı konusunda biz buna çok değer veriyoruz” diye konuştu.