Ege Arapsaçı gibi çözülmüyor

Arapsaçı gibi çözülmüyor

23.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in ilk sıradaki şikayetlerinden trafiği gündemine alan AK Parti Milletvekili Kaya, “Sabah ya da akşam yola çıkmak işkenceye döndü. Battı çıktı projeleri nerede?” dedi

Arapsaçı gibi çözülmüyor

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, her gün başka bir ilçede sürdürdüğü saha programları çerçevesinde Karabağlar’daydı. İlk olarak İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Kaya, “Sabah 08.00’den akşam 22.00’ye kadar süren bir trafik var. Okullar açılıyor, sorun katlanarak büyüyecek. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu büyük sorun için hiçbir çözüm çabası olmadığını üzülerek görüyoruz. Trafiği arapsaçına döndürdüler, İzmirlilere yollarda işkence yaşatıyorlar. Sizler şoför esnafı olarak sorunu en çok hissedenlersiniz. Büyükşehir’in kentteki trafik sorununu çözmek adına en ufak bir gayretini gördünüz mü?” diye konuştu.
İki yıldır gelişme yok
Daha sonra Aşık Veysel Mahallesi ve Aydın Mahallesi muhtarlıklarını ziyaret eden Kaya, bu mahallelerin içinden geçen Yeşillik Caddesi’nin Büyükşehir’in talebi üzerine Karayolları’ndan belediyeye devredildiğini hatırlattı. Vatandaşların, Büyükşehir’in Yeşillik Caddesi üzerinde battı-çıktı projesi uygulamayı düşünüp düşünmediğini merak ettiğini belirten Kaya, “İki yılı aşkın bir süre geçti. Bırakın bir çalışma yapılmasını, ortada somut bir proje göremedik” dedi.