Ege Arkas’ındayız

Arkas’ındayız

25.03.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in gururu olan Arkas’a övgüler sürüyor. Voleybolseverler, Federasyon ve Bakanlar Kurulu’ndan ödül yönetmeliğinin hemen uygulamasını bekliyorlar

Arkas’ındayız

Türk sporseverler ve İzmir’in önde gelen sivil toplum örgütleri Avrupa’da şampiyon olan ilk Türk erkek takımı olan Arkasspor’un 26 Eylül 2006’da spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösterenlerin ödüllendirilmesi hakkında yönetmeliği kapsamında ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyor.
Yönetmelik, “Ulusal ve uluslararası spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösteren sporcular ile bunların kulüpleri, teknik direktörleri ve antrenörleriyle başarıda emeği geçen diğer spor elemanlarına ayni veya nakdi ödül verilmesine dair esas ve usulleri düzenlemektir” diyor.
Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, “ARKAS’ın başarısı hepimizi gururlandırdı. Arkas, Federasyonumuzun ödül yönetmeliği 9. maddesi yönetim kurulumuzca değerlendirildikten sonra  ödüllendirilecek. Fazlasını da yapmak isterdik ancak Vakıfbank Güneş Sigorta Bayan Voleybol takımı da geçtiğimiz yıllarda aynı başarıyı göstermişti” diye konuşurken; İzmir kamuoyu ilkleri başaran Arkasspor Kulübü’nün mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyor ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun üzerine düşen görevi yapacağına inanıyor.


İzmir ne diyor?
Önce Türkiye Kupası’nı ardından Challange Cup’ı havaya kaldıran Arkasspor’un başarısının istikrarın ve markaya yatırımın bir sonucu olduğunda birleşen İzmirliler; takıma maddi, manevi her konuda destek vereceklerini açıkladı.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, maç sonrasında yaptığı açıklamada, başarının ödülsüz kalmaması gerektiğini belirterek, “Kurum olarak üzerimize düşeni yapacağız. Sadece   Arkas değil, bizleri uluslararası oyunlarda temsil eden ve başarı kazanan her takıma bunu yapmalıyız.  Arkas da bir ilki yapmış ve Türkiye’ye büyük gurur yaşatmıştır.   Ödülü hak etmiştir” diye konuştu.
İzmir milletvekili Mehmet Tekelioğlu ise  katkı koyan herkesi kutlayarak, bundan sonra da gerekli desteği vereceğini söyledi. Tekelioğlu, şöyle konuştu: “İzmir milletvekili olarak bir İzmir takımının Türkiye’de ilke imza atmasına çok sevindim. Sayın Bakanımız Murat Başesgioğlu’yla konuşup Arkas’ın hak ettiği ödülü alması için çaba sarfedeceğim. Cumhurbaşkanımız da sporda, Türkiye’ye başarılar getirmiş kişilere hep destek vermiştir. Aynı hassasiyeti Arkas’a da göstereceğini düşünüyorum.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  “Arkas Voleybol takımının  elde ettiği zaferle Avrupa şampiyonluğuna ulaşması, hem ülkemiz, hem de güzel İzmirimiz için büyük gurur kaynağı olmuştur.  Arkas Holding’in sportif alanda da   en yükseğe ulaşması, Arkas’ın üstlendiği  sosyal sorumluluğu da  yerine getirmiş  olduğunun bir kanıtıdır.  Her zaman  üzerimize düşeni yapmaya hazırız.   Arkas gibi başarılı takımlarımız ödüllendirilmelidir, yalnız bırakılmamalıdır. ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar: “Arkas ekonomide bir markaydı, sporda da markalaştı. Başarılarına  yenilerini ekleyeceği inancındayım   bu bir başlangıç... Türkiye’de,  İzmir’de,  Arkas’ın ödüllendirilmesinde   elinden geleni yapacaktır.” dedi.

İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu: “Hedefi, marka şehir olmak olan İzmir’i bu hedefe Arkas yaklaştırmıştır. Edinilen başarı bize   büyük bir haz vermiştir. Lucien Arkas  voleybola yaptığı yatırımla İzmir’in adını Avrupa’ya duyurmuştur. Başta Lucien Arkas ve tüm ekibi kutluyor, İzmir’e yapılan bu değerli katkı da bizde elimizden geldiği kadar  destek olacağımızı söylemek istiyorum” dedi. 


Ödül sistemi doğru
Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Geza Dologh: Arkas’ın başarısı ödülsüz kalmamalı. Federasyon yönetim kurulunda verilecek karar sonucunda başarı mutlaka adil bir şekilde değerlendirilecektir. İzmir’ mutlaka Voleybol’un başkenti olacak.