Ege Avrupa’nın kalbi İzmir’de atıyor

Avrupa’nın kalbi İzmir’de atıyor

03.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

30 ülkeden cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve iş dünyasının önemli temsilcileri bugün bir araya gelecek. Yeni işbirliği imkanları araştırılacak

Avrupa’nın kalbi İzmir’de atıyor

Liderler geliyor
İZMİR, Avrupalı liderleri ağırlıyor. İzmir Ticaret Odası, Avrupa İlişkileri Enstitüsü (INEA) ve 57 önemli yayını temsil eden “European Business Press” tarafından düzenlenen Kuzey Güney Avrupa Ekonomi Forumu bugün başlıyor.

Güçlü ortak, Türkiye
İKİ gün boyunca 30 ülkeden cumhurbaşkanları, başbakanlar ve iş dünyasının önde gelenleri, “Türkiye, Avrupa için güçlü ortaktır” başlıklı toplantılarda bir araya gelecek. Zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak.


Ekonomi forumu İzmir’de

İzmir, bugün başlayacak “9. Kuzey - Güney Avrupa Ekonomi Forumu”na Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra, Hırvatistan, Bosna Hersek ve Karadağ cumhurbaşkanları katılacak

İzmir, bugün ve yarın önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. “9. Kuzey Güney Avrupa Ekonomi Forumu” gerçekleştirilecek.
Swiss Otel Grand Efes’te İzmir Ticaret Odası, Avrupa İlişkileri Enstitüsü (INEA) ve Avrupa iş dünyasına yönelik 57 yayını temsil eden ‘European Business Press’ (Avrupa İşdünyası Basını) işbirliğiyle düzenlenecek. Organizasyon, devlet adamlarını bir araya getirecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Haris Silajdzic, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic katılacak. Gül, açılış konuşması yapacak, katılımcılara seslenecek. Ardından konuk liderler, “Güney Doğu Avrupa’nın Gelişimi: Global Kriz ve Avrupa’ya Etkileri” başlıklı oturumda söz alacak.
Forumda, “Ekonomik İşbirliği: Türkiye ve Güney Doğu ve Doğu Avrupa”, “Ekonomik İşbirliği: Türkiye ve Kuzey Avrupa”, “Ekonomik İşbirliği: Türkiye ve Batı&Güney Avrupa”, “Türkiye ve Diğer Avrupa Ülkeleri: Bilimde İşbirliği” konuları ele alınacak.

Abdullah Gül, yarın da kentte
“9. Kuzey Güney Avrupa Ekonomi Forumu” için İzmir’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başka etkinliklerde de yer alacak. Bugün öğleden sonra Hilton Oteli’nde saat 17.00’de başlayacak İzmir Kalkınma Ajansı Arama Konferansı Bilgilendirme Toplantısı’na konuk olacak.
İzmir Kalkınma Ajansı ile Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın geçtiğimiz haziran ayında EXPO adaylığı sonrasında İzmir için belirlenecek yol haritasını ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen arama konferansında çıkan sonuçlar Gül’e aktarılacak. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de konuşacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kürsüye çıkacak.
Cumhurbaşkanı Gül’ün İzmir temasları yarın sürecek. Sabah saatlerinde ilk olarak İzmir Valiliği’ni, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni daha sonra da Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret edecek. Gül, yarın saat 12.00’de kentten ayrılacak.