Ege Bağış’a Diyarbakır tepkisi gösterdi

Bağış’a Diyarbakır tepkisi gösterdi

08.02.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP’li Mehmet Ali Susam, “Diyarbakır’dan bile az tanınıyorsunuz” diye konuşan Bakan Bağış’a yanıt verdi: İzmir’in tanıtım eksiği varsa neden müdahale etmediniz?

Bağış’a Diyarbakır  tepkisi gösterdi

Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Egemen Bağış’ın İzmir ziyaretindeki sözleri tartışma konusu oldu. İzmir’i kastederek, “Diyarbakır’dan bile az tanınıyorsunuz” diyen Bağış’a, CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam tepki gösterdi.
Susam, İzmir’in özellikle EXPO süreciyle daha çok tanındığını hatırlattı, şöyle devam etti: “Elbette daha çok tanınmayı ve turizm pastasından daha çok pay almayı isteriz. İzmir, 8 bin yıllık tarihi, eğitimli insan kaynağı ve güçlü demokrasi kültürüyle Türkiye’nin Batı’ya açılan yüzüdür. Her yıl pek çok Avrupa ülkesinden turist ağırlayan bir dünya kenti görüntüsüne sahip nadir şehirlerimizdendir. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi için müzakere etmesi gereken sayın bakanın gözlerini politika bürümüş olacak ki AB açısından örnek gösterilmesi gereken bir kent olan İzmir’i, Diyarbakır’la karşılaştırmış.”
Mehmet Ali Susam, İzmir’in tanıtım sorunu varsa, hükümetin neden müdahale etmediğini sordu, “Neden Turizm Bakanı’nı harekete geçirmediniz, tanıtım fonlarını aktarmadınız? Neden Ulaştırma Bakanı’na söyleyerek İzmir’e uluslararası direkt uçuş koymadınız? Hatta İzmir’i THY’den bile mahrum bıraktınız?” dedi.

‘Şimdi de tanıtın’
CHP’li vekil, Egemen Bağış’ı devlet sorumluluğuna davet etti, şunları söyledi: “Yerel seçimlerden galip çıkmayı umut ettikleri için, ‘İzmir’i nisan ayından itibaren dünyaya tanıtacağız’ demişler. Eğer İzmirli kendilerine oy vermezse tanıtım işini erteleyecekler mi? İzmir’in tanıtımına katkı koymalarının yolu belediyeyi almak mı? Eğer öyle değilse neden hemen bugün tanıtım atağına başlamıyorlar?”