Ege Balıkesir’de 3 ayda 16 bin 264 kişiye iş

Balıkesir’de 3 ayda 16 bin 264 kişiye iş

18.05.2017 - 03:14 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur’u ziyaret edip, istihdam konusunda son verileri paylaştı.

Balıkesir’de 3 ayda 16 bin 264 kişiye iş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 7 Şubat 2017’deki çağrısıyla başlayan milli istihdam seferberliği Balıkesir’de meyvelerini vermeye başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur’u ziyaret edip, istihdam konusunda son verileri paylaştı.
Hedef, 15 bin idi
Başkan Uğur, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir için 15 bin kişilik istihdam hedefi belirlemişti. Yapılan çalışmalar sonucu Balıkesir sözünü tuttu.
7 Mayıs 2017 itibariyle 16 bin 264 kişilik yeni istihdam sağlandı. Ancak bununla yetinmeyeceğiz ve işsizlik bitene kadar istihdam çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.
Fedakârlığa teşekkür
Hedeflenen istihdam rakamlarına ulaşılmasında, ülke ekonomisinin desteklenmesinde yerel yöneticilerin büyük emeği olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, “Valimiz Ersin Yazıcı ve Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur başta olmak üzere, Balıkesir’imizin tüm belediye başkanlarına, oda ve borsaların başkanlarına teşekkür etmek istiyorum. Yapılan fedakarlıkların farkında olarak, daha güçlü ve tam bağımsız Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.