Ege BARIŞ GÜNÜ’ne coşkulu kutlama

BARIŞ GÜNÜ’ne coşkulu kutlama

03.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

1 Eylül Dünya Barış Günü, İzmir’de de birbirinden renkli görüntülere sahne oldu

BARIŞ GÜNÜ’ne coşkulu kutlama

Dostluk şarkıları
İZMİR Fuarı kapsamında düzenlenen Dünya Barış Günü Özel Konseri’nde Zülfü Livaneli ve Yunan sanatçı Maria Farantouri, sanatseverlerle buluştu. Yaklaşık 30 yıldır birlikte çok sayıda konser veren, iki albüm çalışmasına imza atan ikili, şarkılarını bu kez barış için söyledi.

Haberin Devamı

Türkü şöleni5’İNCİSİ düzenlenen Çiğli Zafer ve Barış Festivali kapsamında düzenlenen barış gecesinde, Musa Eroğlu, Grup Mecaz ve Kenan Coşkun sahne aldı. Sanatçılar, konuklara türkü ziyafeti sundu.

Düet yaptılar
BAYRAKLI Belediyesi de Dünya Barış Günü’nü, beş bine yakın kişinin katılımıyla Onur Mahallesi’nde gerçekleştirilen Hakan Yeşilyurt ve İlkay Akkaya konseriyle kutladı.

Dünyaya çağrı
BORNOVA Belediyesi’nce düzenlenen Dünya Barış Festivali’nde Grup Kefkef ve Ali Nafile sahne aldı. Dünya dillerinden şarkılar söylendi. Barış, kardeşlik, dostluk mesajı verildi.

Korku filmi tutkunlarına İzmir Sanat’ta festival
79’UNCU İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, Kültürpark’taki İzmir Sanat’ta düzenlenen 10’uncu Sinema Burada Festivali başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk sinemasının unutulmaz jönü Ediz Hun’la aktris Şerif Sezer’e onur plaketi sundu. Son dönemde yıldızları parlayan Beren Saat, Demet Evgar ve Murat Yıldırım’a ise ‘genç oyuncu’ ödülleri verildi. Yönetmenler Hilal Saran ve Tan Tolga Demirci’ye ise katılımları nedeniyle teşekkür belgesi verildi. Bu yılki ‘korku filmleri’nin gösterileceği organizasyon 5 Eylül’de sona erecek. Dabbe, Semum, Gomeda, Konak, Ses ve Araf filmleri ücretsiz izlenebilecek.

Haberin Devamı

Gençlere destekÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Türk Annneler Birliği, Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler ve devlet üniversiteleri el ele verdi. “İzmir gençlere kucak açıyor” projesi oluşturuldu. Yüksek öğrenimlerini İzmir’de yapacak öğrenciler Otobüs Terminali’nde karşılanıyor.
GENÇLER, otobüslerle kazandıkları üniversitelere götürülüyor, kayıt ve yurt konusunda danışmanlık yapılıyor. Yaklaşık 100 gönüllünün destek verdiği proje kapsamında üç vardiya halinde 24 saat hizmet veriliyor. Yetkililer, 7 Eylül’e kadar süreceğini söylüyor. “Amaç, onları kucaklayıp doğru yönlendirmek” deniliyor.