Ege Başkan adaylarından “Facebook”lu tanıtım

Başkan adaylarından “Facebook”lu tanıtım

31.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Belediye başkanlığı için kıyasıya yarışan adaylar, halkın desteğini alıp seçimi kazanabilmek amacıyla her yolu deniyor. Dünya çapındaki arkadaşlık sitesi Facebook da propaganda aracı olarak kullanılıyor

Başkan adaylarından “Facebook”lu tanıtım

Facebook’a siyaset bulaştı... Belediye başkan adayları, 29 Mart’taki seçimden galip çıkabilmek için kullandığı propaganda araçlarına bu arkadaşlık sitesini de ekledi. İnternete taşan rekabetin Ege’deki en çarpıcı örneği Denizli’de yaşanıyor. Denizli’de CHP’nin adayı Hüsamettin Ataman, MHP’den Ümit Bahtiyar ve DSP’li Halil Derici, Facebook’ta sayfa oluşturdu. AKP adayı ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci daha önce bu sitede yer almıştı. CHP’li Hüsamettin Ataman’ın, 126 arkadaşının eklendiği sayfasında, “Havası temiz insanca yaşanacak bir şehir için Ataman Başkan” başlığı var. Seçim afişlerindeki fotoğrafının yanı sıra köşe yazıları ve projeleri de kullanıldı.

Sanal alem seçim meydanı MHP’li Ümit Bahtiyar’ın fotoğrafının bulunduğu, projelerinin anlatıldığı “Değişim Ümit’le başlayacak” sloganlı sayfasında 197 üye bulunuyor. DSP’den Halil Derici için oğlu Hakan Onur Derici’nin hazırladığı sayfada 51 arkadaş var. “Oyum Denizli Belediye Başkan Adayı Halil Derici’ye” başlığı ve Derici’nin fotoğrafı yer alıyor, seçmenlerden destek isteniyor. Belediye Başkanı AKP’li Nihat Zeybekci adına Facebook’ta oluşturulan sayfada oğluyla birlikte çektirdiği fotoğraf kullanılıyor. Zeybekci, kendisine seçimde başarı dileklerinin bulunduğu sayfadan haberinin olmadığını daha önce açıklamıştı.