Ege Başkan amcaya park teşekkürü

Başkan amcaya park teşekkürü

29.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uydukent sakinleriyle bir araya gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, son bir ayda 22 bin metrekare yeni yol ve bir park alanı kazandırdıklarını söyledi, bir de spor tesisi müjdesi verdi

Başkan amcaya park teşekkürü

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in düzenlediği mahalle toplantılarının son adresi Uydukent oldu. Başkan Günel, 1995 yılında yapımına başlanan ve aradan geçen 27 yıl boyunca sorunları bir türlü çözülemeyen Uydukent’te Florya Sitesi Küme Evleri önünde Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan park alanında düzenlenen bir toplantıyla bölge sakinleriyle buluştu. Çiçeklerle ve teşekkür mesajları içeren dövizlerle karşılanan Günel, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uydukent’in, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000’lik nazım imar planının kabul edilmesinin ardından Kuşadası Belediyesi tarafından 1/1000’lik imar uygulama planına dâhil edildiğine dikkat çeken Başkan Günel, “Böylece Uydukent sakinlerinin hizmet almasının önündeki engel hukuki olarak ortadan kalkmış oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Seni seviyoruz’

Ağustos ayında Uydukent’e yaptığı ziyarette verdiği sözlerden fazlasını yerine getirdiğini ifade eden Başkan Günel, “Kısa sürede Uydukent’in tüm yollarını yaptık. Yürüttüğümüz çalışmalarla bölgeye 22 bin metrekare yeni yol kazandırdık. 1500 metrekarelik alanda yaptığımız bu park alanı da önemli bir başlangıç oldu. Zaman içerisinde Uydukent’e yeni park alanları kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Uydukent sakinlerine bir müjde de veren Günel, “Aydın İl Spor Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokolle belediyemize ait 8 bin 500 metrekarelik alana, bir futbol, bir voleybol, bir de basketbol sahasının yapımına başlayacağız. Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte sizlere daha fazla hizmet sunabilmek için nefessiz çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Başkan Günel’e yeni parklar kazandırdığı için teşekkür eden çocuklar da, “Bundan sonra okula giderken üstümüz çamur olmayacak. Seni çok seviyoruz Ömer Amca” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerin tercihi SEYAKMER ve İstasyon oldu

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) işbirliğinde kurulan SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi ile Kuşadası Belediyesi tarafından Habitat Derneği, Meta, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve ICC (Uluslararası Ticaret Odası) ortaklığında açılan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi, öğrenciler için rahat bir çalışma ortamı sunuyor. Yeni eklenen atölyelerle birlikte yeni sezonda cumartesi günleri de hizmet vermeye başlayan SEYAKMER, nefes teknikleri, stres yönetimi, doğru beslenme, masal ve sanat atölyeleri düzenleyecek. Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi de, gençlerin gelişen internet dünyası ve buna bağlı olarak ortaya çıkan mesleklere kolay uyum sağlayabilmesi amacıyla eğitimler veriyor. 

Yazarlar