Ege Basmane Çukuru’nda pürüz ortadan kalktı

Basmane Çukuru’nda pürüz ortadan kalktı

18.06.2017 - 05:20 | Son Güncellenme:

Güçbirliği Holding ile TMSF arasında 31 Mayıs’ta imzalanan protokol sonrası Basmane Çukuru’ndaki tüm engeller tek tek aşıldı

Basmane Çukuru’nda pürüz ortadan kalktı

İzmir’de 20 yıldır “Utanç Çukuru” diye anılan Basmane Çukuru’ndaki Dünya Ticaret Merkezi’nde sorunlar aşıldı. Güçbirliği Holding ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 31 Mayıs’ta protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Anlaşma sağlandı

Protokolde öngörülen şartlar yerine getirilir, ödeme yapılırsa, Güçbirliği Holding firmalarının fona olan borçları tahsil ve tasfiye edilmiş olacak.

Anlaşma kapsamında Güçbirliği Holding firmaları, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu aleyhine açtıkları davalardan feragat etti. Folkart Yapı’nın ihaleyle satın aldığı Basmane Çukuru’nun önündeki tüm engeller ortadan kalkmış oldu. TMSF’nin yaptığı ihaleyi 80 milyon dolarlık teklif veren Folkart Yapı bünyesindeki Livamine Madencilik kazanmıştı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’de kangrene dönüşen sorunun ortadan kalkması için büyük sorumluluk alırken, alanda yapılacak proje de uluslararası bir yarışmayla belirlenmişti.

Haberin Devamı

Dünya Ticaret Merkezi olacaktı

Uzun yıllar belediye garajı olarak hizmet veren arazide kurulması için Büyükşehir tarafından açılan ihaleyi Güçbirliği Holding kazanmış, EGS Gayrimenkul Ortaklığı ile birlikte hazırlınan Dünya Ticaret Merkezi projesinin temeli 1998’de dönemin Cumburbaşkanı Demirel tarafından atılmıştı. Proje, 1999’da yürütmeyi durdurma kararıyla temel aşamasında kalmıştı.