Ege Bayraklı’dan bir ilk

Bayraklı’dan bir ilk

16.03.2017 - 03:59 | Son Güncellenme:

Belediyedeki imzayla, kamuda ‘temizlik’ kapsamındaki taşeron işçileri, toplu sözleşme kapsamına alındı

Bayraklı’dan bir ilk

BAYRAKLI Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan işçiler, toplu sözleşme sevinci yaşadı. Genel-İş 6 No’lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, “Türkiye’de bir ilki başardık. Burada özel şirketle yapılan bir toplu sözleşme var. Bu ilki bize yaşatan Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde düzenlenen törene Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Genel-İş 6 No’lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, belediye meclis üyeleri, sendika yöneticileri ile işçiler katıldı.

Haberin Devamı

6 No’lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, “Kamuda çalışan taşeron işçiler, daha önce toplu iş sözleşmesinden yararlanamıyordu. Bu bir tek Bayraklı Belediyesi’nin sorunu değildi. Türkiye’de bir ilki başardık” dedi.

‘Haklarınızı hep veririm’

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye çalışanlarına haklarını her zaman verdiğini belirtti. Karabağ ve beraberindekiler, davul zurna eşliğinde işçilerle halay çekti. Karabağ, törenin sonunda işçilerle İzmir Marşı’nı söyledi.