Ege Bayraklı’nın genç yeteneği gururlandırdı

Bayraklı’nın genç yeteneği gururlandırdı

23.04.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi’nin ücretsiz düzenlediği piyano kursunda müzikle ilk kez tanışan 9 yaşındaki Birce Hüma Şahin, başarısıyla gururlandırdı.

Bayraklı’nın genç yeteneği gururlandırdı

Vali Namık Kemal Şentürk İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Birce Hüma Şahin, 5 yaşındayken Bayraklı Belediyesi’nin İhsan Alyanak Kültür Merkezi’ndeki piyano kursunda müzikle tanıştı. Birce Hüma, Bayraklı Sanat Akademisi çatısı altında verilen ücretsiz piyano kursunda ailesi ve eğitmenlerinin yönlendirmeleriyle ses yeteneği de keşfedilerek TRT ve Devlet Opera Balesi sınavlarına katıldı. Şarkı söylemeyi çok seven ve bu alandaki yeteneğini sınavlarda da gösteren Birce, önce TRT Çocuk Korosu’na sonrasında da Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk korosuna seçildi. Özel sanat okullarının da ilgisini çeken Birce Hüma, kısa zamandaki başarısı ve gelişimiyle de yaşıtlarına örnek oldu.  

Haberin Devamı

Sandal’a teşekkür 

Müziği çok sevdiğini ve iyi bir sanatçı olmayı istediğini vurgulayan Şahin, “Şarkı söyleyip sahneye çıkmak istiyorum. İyi bir sanatçı olmayı hayal ediyorum. Başkanımız Serdar Sandal’a, benim gibi çocukların hayallerine ulaşabilmesi için sunduğu bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Baba Ferhan Şahin da, kızının başarısının tüm çocuklara ilham olmasını diledi. Başkan Serdar Sandal ise, “Çocuklarımızın başarısı bizim gururumuz oluyor. Onların yeteneklerini keşfetmek, geleceklerine yön vermek bizi mutlu ediyor. Onların yüzünün gülmesi bizim için her şeye değer” diye konuştu. l DHA