Ege Bekçi Bekir iyilik yaptı icralık oldu

Bekçi Bekir iyilik yaptı icralık oldu

10.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Örnekköy’de TOKİ’nin yaptırdığı lisenin inşaatına evinden elektrik veren şantiye bekçisi, müteahhit kaçınca üç bin liralık faturayla başbaşa kaldı

Bekçi Bekir iyilik yaptı icralık oldu

Karşıyaka Örnekköy’de Kent Yenileme Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi(TOKİ) 808 konut yaptı. Konut alanına bir de lise binası inşa edildi. Lise inşaatını üstlenen üçüncü müteahhit de işleri bitirmeden gitti. Ardında elektriği bağlanmamış, ince işleri bitmemiş okul binası bıraktı. Binaları deprem güçlendirmesine alınan Şemikler Lisesi geçici olarak bu binaya yerleştirildi. TOKİ’nin de binayı yapan Özfidan İnşaat Firması müteahhidini aradığı belirtilirken, şantiyede Ocak 2009’da bekçiliğe başlayan emekli Bekir Uysal (56), şöyle konuştu:

Ucuza mal olacağını söylemiş
“TOKİ evlerinde evim var, taksitlerini ödüyorum. 650 lira maaşla şantiyede bekçilik yapmaya başladım. Firma yetkilisi Aytekin Demir, mazotun pahalı olduğunu, jeneratör kullanması halinde ayda üç bin lira akaryakıt parası ödemek zorunda kalacağını söyledi. Evimden elektrik çekilmesi durumunda daha ucuza mal olacağını belirtip yardım istedi. Ben de inşaata evimden elektrik verdim. Dört ay elektrik faturasını ödedi. Sonra elektrik borcu ödenmedi, bu borç faizsiz 2 bin 950 lira. Ardından Şemikler Lisesi geldi, Okul Aile Birliği kullandığı elektriğin faturasını ödedi. Ama arada ödenmeyen borç nedeniyle icra kapımda. Maaş alamıyorum, ev taksitlerimi ödeyemiyorum. Borç, büyüyor. Müteahhidi Ramazan ayından iki hafta önce görmüştüm, şimdi kayıp. Benim gibi başka işçiler de maaşlarını alamadı. Çaresizim.”