Ege Beklenen gün yaklaşıyor

Beklenen gün yaklaşıyor

14.09.2022 - 07:16 | Son Güncellenme:

İzmir Şehir Hastanesi’nin inşaatı ekim ayında sona eriyor. Makine kurulumları ve personel eğitimleri için dört aylık hazırlık süreci olacağını belirten AK Partili Nasır, “Hastane, 2023 Şubat sonunda Cumhurbaşkanımız tarafından hizmete açılacak” dedi 

Beklenen gün yaklaşıyor

Temeli 2013 yılında atılan ve inşaat çalışmaları 2016’da başlayan Bayraklı ilçesindeki İzmir Şehir Hastanesi’nde inşaat çalışmaları sürüyor. Yatırım tutarı toplam 1 milyar 638 milyon lira olan hastanenin, ekim ayında müteahhit firma tarafından bitirilip teslim edilmesi planlanıyor. Bölgeye giderek incelemelerde bulunan ve çalışmalarla ilgili bilgi alan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Hastanemizin inşaat çalışmaları neredeyse bitmiş durumda. Personelin adaptasyonu, eğitimi ve makinelerin kurulması için de yaklaşık 4 aylık bir süreç gerekiyor. Şubat ayında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak” dedi. İzmir Şehir Hastanesinin araştırma ve geliştirme hastanesi olarak düşünüldüğünü kaydeden Nasır, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Ege’nin en büyüğü

“İzmir Şehir Hastanemiz; Ege Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin dördüncü büyük hastanesi olacak. İlk etapta 5 bin sağlık personeli, 2 bin çalışan ile hizmete başlanacak. Hasta ve refakatçiler ile birlikte günde 75 bin kişiye hizmet verilecek. Bütün birimlerin olduğu, her şeyin ince detayına kadar düşünüldüğü, son teknoloji ile donatılmış, akademisyen hocalarımızın olacağı hastanemizde çok güzel işlere imza atılacak.”

İkinci çevreyolu ihalesi 2023 yılında yapılacak

Bayraklı sırtlarındaki İzmir Şehir Hastanesi bölgedeki gelişimin de önünü açacak. Bölgenin ulaşım projeksiyonunda ikinci çevreyolu projesinin yer aldığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “İzmir’in en önemli ihtiyaçlarından biri olan ikinci çevreyolu, Menemen-Çandarlı Otoyolu’nun Koyundere Viyadüğü’nden başlayıp Doğançay Mezarlığı ve  Şehir Hastanesinin kuzey istikametinden geçecek. Pınarbaşı Ambarlar semtine kadar olan projenin çalışmaları son hızıyla devam ediyor. 2023 yılında ihale aşamasına getirilecek” diye konuştu.