Ege 'Belediyeciliğimiz Türkiye’ye örnek'

'Belediyeciliğimiz Türkiye’ye örnek'

11.10.2018 - 03:47 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’da 4.5 yıl içinde yaşama geçirdikleri projeleri ve yatırımları değerlendiren Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “İzmir’e değil, Türkiye’ye rol model olan bir Karşıyaka hayal ettik” dedi

Belediyeciliğimiz Türkiye’ye örnek

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 2014 yılından bu yana hayata geçirdiği projelerini ve yatırımlarını değerlendirdi. Başkan Akpınar; görev sürecinde imza attıkları fiziki yatırımları, sosyal, sanatsal-kültürel ve sportif faaliyetlerini basın mensuplarına anlattı. Akpınar, “4.5 yıldır bugün ölecek gibi hazırlandım, hiç ölmeyecekmiş gibi çalıştım, kentimize ve ülkemize dair sorumlulukları yerine getirdim. Yerel yönetimlerin şeffaflığını, hesap verme yükümlülüğünü ve korkmadan, çekinmeden, güven ve cesaretle kamunun önüne çıkması gereğini savunan bir başkanım” dedi.

Haberin Devamı

Hayaller gerçekleşti

Karşıyaka için kurdukları hayalleri cesaret ve emekle gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Akpınar, “Biz sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye rol model olan bir Karşıyaka hayal ettik. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için projeler ürettik ve başardık. Biz biliyoruz ki, hayaller cesaret ve emek ister. Ve bu güç, bizde fazlasıyla var. Gelinen süreçte Karşıyakamızı kültür, spor ve sanatta marka kent yapabilme başarısına eriştik. Halkın belediyesini yarattık. Sosyal ve fiziki projelerle örnek alındık” diye konuştu.

11 milyonluk yatırım

Karşıyaka Belediyeciliği kavramını ortaya koyduklarını kaydeden Akpınar sözlerine şöyle devam etti:

“Karşıyaka Belediyeciliği, sosyal demokrat dünya görüşünden hareketle, kente ve halka dokunan, sorunların üstüne cesaretle giden ve çözen, hemşerilerini büyük bir imece etrafından toplamayı başaran, ‘Hayaller cesaret ve emek ister’ sözünü kendine rehber edinen bir yerel yönetim anlayışıdır. 4.5 yılda 110 milyon liralık yatırım gerçekleştirmenin, Karşıyaka’yı büyük bir imece sofrasına dönüştürmenin, kabımıza sığmayan coşku ve çalışkanlığımızın nedeni, doğru strateji ve sağlıklı uygulamalardır.”

Haberin Devamı

Karşıyaka’nın Filizleri, KODA ve Evrensel Çocuk Müzesi gibi hizmetlerle Türkiye’ye örnek olduklarını söyleyen Akpınar; Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nı da kentin simgesi haline getirdiklerini söyledi.

‘BÜYÜKŞEHİRE TARİHİ OYLA SEÇİLİRİM’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili soruları da yanıtlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ben İzmir’de siyaset yaptım. Kınık’taki, Karaburun’daki, Çeşme’deki insanımızı da, partilimizi de bilirim. Ben hayatımı bu kente adadım. Ben mevcut bir başkanken ve Karşıyaka için çalışıyorken ‘adayım’ demem doğru olmaz” dedi.

Genel merkez takdir eder de kendisini aday gösterirse, 2014’te Karşıyaka’da olduğu gibi rekor kırarak büyükşehirde de tarihi bir oyla seçileceğini kaydeden Akpınar, sözlerini şöyle noktaladı: “Yüzde 60 diyorum, ama üzerine çıkarsam da hiç şaşırmayın. Tarlada izi olanın hasatta sözü olur. Benim İzmir’de izim var, hasatta da sözüm olacaktır.”