Ege 'Ben kazanmadım, Turgutlum kazandı'

'Ben kazanmadım, Turgutlum kazandı'

10.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Turgutluspor’da yeni Başkan Ahmet Daşkan, yaşanan süreci, kulübün hedeflerini ve camiadaki son notları aktardı, “Sezon başlamadan takımın başında olsaydık şu an liderdik. Yönetim, taraftar, oyuncular ve teknik ekibimiz, Play Off’a odaklanmış durumda. Bunun için çok çalışacağız” dedi

Ben kazanmadım, Turgutlum kazandı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Turgutluspor, 15 Ocak’ta Sivas Belediyespor maçıyla ikinci yarının perdesini iyi bir şekilde açmak isterken Başkan Ahmet Daşkan seçim sürecini, kısa-uzun vadedeki hedefleri ve takıma kazandırılacak transferler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Seçim öncesi yaşananları aktaran Daşkan, “Belediyeye gelmeden önce taraftarlar ve bir dostum benim başkan olmamı istedi. Belediye Başkanımız Çetin Akın da bu görevi yapabileceğimi bana iletince aday olmayı kabul ettim” dedi.
Turgutlu’nun ve Turgutluspor’un tarihi bir kongreye şahitlik ettiğini aktaran Daşkan, “Kentimiz ve camiamız adına en çekişmeli ve yüksek güvenlik önlemli bir seçim oldu. 400 polisin ve 200 güvenlik görevlisinin bulunduğu salonda yaklaşık 500-600 üye vardı. Duvar örülmeye, engel olunmaya çalışıldı ancak başkanlığı söküp aldım. Sadece ben değil; futbolcu, yönetim, camia, taraftar, teknik ekip ve en önemlisi Turgutlu kazandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daşkan, “Turgutluspor, belediyenin destekleriyle ayakta kalıyordu. Biz de sağladığımız sponsorlar eşliğinde takımı ayakta tutmak istedik. Maalesef iş insanlarımızdan gerekli yardımı göremiyoruz. Bir önceki yönetim camiayı benimseyemedi. Buraya senelerce emek veren isimler ayrıldı, altyapı göz ardı edildi. Kendi evlatlarımıza güvenmeye başladık. Altyapımıza yöneldik. Ekonomimizin de bu çerçevede düzeleceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Daşkan, “Yönetim, taraftar, oyuncular ve teknik ekibimiz Play Off’a odaklanmış durumda. Sezon başlamadan yönetim olarak takımın başında olsaydık şu an liderdik” dedi.
Daşkan, “Türkiye Futbol Federasyonu bizlere maddi olarak destek çıkıyor fakat her transferde bildirim ve kayıt parası ile işlem gideri ücreti ödüyoruz. Yetmiyor bir de lisans için ödeme yapılıyor. Neden? Yani TFF toplu verdiği parayı taksitle alıyor. Ayrıca tüm kulüplere bakın vergi ve SGK borcu olmayan yok. Pandemi nedeniyle iş insanlarının da durumu belli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Stat tamamlanıyor

Yeni stadyumun yüzde 80-85 oranında sona erdiğini belirten Daşkan, “12 yıldır halkımız stat konusunun bitmesini bekliyor.
Biz de ivedilikle tamamlanması için uğraşıyoruz. Çünkü orada atmosferin değişeceğini düşünüyoruz. Şu an için kapılar ve aydınlatma dışında her şey hazır durumda” şeklinde konuştu.
Kulüp mağazası konusuna da değinen Daşkan, “Forma satış fiyatları oldukça yüksek. Onun yerine kendi markamızı kurup patentli ürünlerimizi taraftarlarımıza sunabiliriz” ifadelerini kullandı.