Ege Bir gün değil, 365 gün sizinleyiz

Bir gün değil, 365 gün sizinleyiz

08.03.2018 - 02:34 | Son Güncellenme:

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü... Bizleri doğuran analarımız, tarih boyunca birçok değişime öncülük etti. Kimi siyasette, kimi edebiyatta, pek çoğu da farklı alanlarda büyük başarı sağladı, önemli dönüşümlerin yolunu açtı. Bugün başta İzmir olmak üzere, Ege Bölgesi’nin her yanında birçok etkinlik düzenleniyor. Kadın katliamının arttığı günümüzde, onları sadece 8 Mart’ta değil, her gün el üstünde tutmamız gerekiyor. Çünkü, yaşam kadınlarımızın farkındalığıyla daha güzel olacak

Bir gün değil, 365 gün sizinleyiz

‘Şiddeti önlemeliyiz’

Haberin Devamı

İzmir iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yayımladıkları mesajlarla tek ses oldu. BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen: Kadınlarımızın gerek siyasal gerek toplumsal hayatta daha fazla temsil edilmesi ve eşit yaşama hakkının devlet tarafından garanti altına alınmalı.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: Gelişmiş ülke seviyesine yükselmenin en temel şartı her alanda kadın ve erkeğin eşit olmasıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem: Bir ülkede kadınların statüleri erkeklerle eş seviyeye gelmezse medeni bir ülke olamaz.

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros: 2017, neredeyse 300 kadının erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybettiği bir yıl oldu. Kadının toplumsal alandaki yerini, eğitimle ve toplumsal sürecin yeniden inşasında kullanılan dil değişmeli.

Haberin Devamı

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş: Kadınlar, toplumların gelişmesinin önünü açmaktadır. Özellikle kadınların ekonomik alandaki varlığı, ülkelerin gelişmişlik düzeyiyle birinci derecede bağlantılıdır.

‘Bu özel günü kutluyorum’

NEZ, ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle 10 Mart Cumartesi günü İzmir Bornova’da ‘Etçi Hüsam’da sahneye çıkacak. Saat 22.00’de sahne alacak olan Nez, programında davetlilerle hem sohbet edeceğini hem de de şarkı söyleyeceğini belirtti, “İzmirlilerin bu anlamlı günde beni yalnız bırakmayacağına inanıyorum.

Ne yazık kı her gün, her saat kadına şiddetin arttığını görüyorum. Bu yıl tek temennim, kadına şiddetin olmadığı, kadınların daha mutlu olduğu bir yıl olması. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

‘İzmir’e faydası olacak her çalışmanın içindeyiz’

Dora Magazin ve Megalife Dergisi’nin işbirliğiyle ‘Kadının Fendi Zirvedeki Kadınlar’ adı altında kadınlar gününe özel bir etkinlik düzenlendi. Alliance Küçük Kulüp’te düzenlenen programda sosyal sorumluluk projelerine destek veren Ontan İnşaat’ın Pazarlama Direktörü Özgür Güzel’e teşekkür plaketi verildi. Güzel, “Ontan Grup olarak İzmirimize faydası olacak her çalışmanın içerisinde yer almayı bir misyon olarak görmekteyiz” diye konuştu. Küçük Kulüp As Başkanı Ahmet Arslan, Ontan Grup yetkililerine, ‘Kadının Fendi Zirvedeki Kadınlar’ etkinliğine destek verdikleri için teşekkür etti.

Haberin Devamı

Stand-up’la kırıp geçirecekler

Ege ve Akdeniz turnesine çıkan Hande Yögen, Şirincan Çakıroğlu, Meltem Parlak, Deniz Özturhan, Aslı Akbay ve Buse Sinem İren adlı 6 kadın stand-up’çı, 100. gösterisini Bodrum’da sahneleyecek. Çok Da Fifi Hatunlar Stand-Up Grubu, bu akşam Heradot Kültür Merkezi’nde seyircilerle buluşacak. Grup üyeleri, gösteri süresince kendilerine has şakalarla seyirciyi güldürecek.

'İzmir tüm Türkiye’ye model olacak'

BAYYURT Şirketler Topluluğu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptı. İzmir Gelişim Vakfı Başkan Yardımcısı da olan Bayyurt Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Zekiye Bayyurt, topluluk çalışanların yüzde 50’sinin kadınlardan oluşmasının tesadüf olmadığını söyledi, “İzmir kadını, bu engeli aşıp, Türkiye’ye model olacak güçtedir. Çünkü biliyoruz ki, İzmir kadınında bu irade var” dedi. Bayyurt, toplumun yarısı olduklarını vurguladı, “Bir günde hatırlanmayacak kadar büyük, bir karanfille avutulmayacak kadar güçlüyüz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konak’ta yönetimin yarısı kadınlarda

İzmir’de 390 bin nüfuslu Konak Belediyesi, kadınlara emanet. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldikten sonra kritik öneme sahip olan birimlerin başına kadın yöneticileri getirdi. 32 müdürlüğe sahip olan belediyede, 15 müdürlük kadınlar tarafından yönetiliyor. Bürokrat kadınlar zaman zaman bebekleri ile birlikte görevlerini yürütüyor. Onlardan biri de Kentsel Tasarım Müdürü Selin Zağpus Yiğitoğlu. 5.5 aylık bebeği Eylül’le birlikte mesaiye başlayan Yiğitoğlu, başkanın bir kadın olmasının kendileri açısından büyük avantaj olduğunu belirtti. Sema Pekdaş da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, kendilerini biraz olsun şımartmak için kadın yöneticiler ile bir araya geldi, “Daha iyi bir yönetimi sergilemek açısından bir aradayız” dedi.

Haberin Devamı

‘Varlıklarıyla onurlanıyoruz’

DENİZLİ’nin Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, belediyede kadın meclis üyelerine broş hediye etti. Başkan Subaşıoğlu, “Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen, bizleri yetiştiren, bizi, biz yapma yolunda yüreklerini karşılık beklemeden ortaya koyan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. DHA

Arkadaş böyle olur!

Her yıl Mart ayının ikinci perşembe günü kutlanan Dünya Böbrek Günü, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle aynı tarihe denk geldi, bu iki özel günün arifesinde yaşanan bir böbrek nakli, dostluk ve fedakârlığın yanı sıra ‘kadın dayanışmasını’ bir kez daha ortaya koydu. İzmir’de, bir çocuk annesi Derya Özdemir (31) diyalize mahkum eski iş arkadaşı Filiz Doğan Bilgin’e (35) bir böbreğini verdi. Bilgin, “İnsanlar birbirinin sırtını sıvazlamazken, arkadaşım bana hayat verdi, bu inanılmaz” derken, Özdemir de “Onun ihtiyacı bende olan bir şeydi. Ben de onu veriyorum. Bu büyütülecek bir şey değil” dedi. - Mücahit Bektaş DHA

‘2023 hedefini kadınlarımızla yakalarız’

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün demokrasi ve toplumsal refah için kadınların toplumdaki konumunun güçlenmesi gereğini vurgulamak açısından önemli olduğunu belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sivri, “Kadınların toplumdaki siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün güçlenmesi, demokratik gelişmişliğin ve toplumsal refah seviyesinin en önemli göstergelerindendir. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi, kadınların ekonomik hayattaki rol ve üretkenliğinin artması ile orantılıdır” dedi.

Zorlu mesleklerin emekçileri

Çalışma hayatının her alanında yer alan kadınlar, erkeklerle özdeşleşen zorlu mesleklerde de kendilerini kanıtlıyor. İtfaiyecilik, pilotluk, ambulans şoförlüğü, polislik gibi mesleklere sahip olan kadınlar, azim ve başarılarıyla dikkati çekiyor. İzmir Büyükşehir’de temizlik işçisi olarak çalışan Pınar Ekinci, iş hayatına başladıktan sonra kendisini daha iyi ifade edebildiğini söyledi.

Kadınlar Günü’nün ‘tadı’ Forum Bornova’da çıkacak

Forum Bornova, tüm dünyada çeşitli etkinliklerle anılan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir etkinlik düzenliyor. CakeArt Academy işbirliğiyle organize edilen ‘Naked Cake’ atölyesi, Forum Bornova’nın kadın konuklarını bekliyor. İzmir ve çevre illerin çekim merkezi Forum Bornova’da bugün 14.00-17.00 saatlerinde CakeArt Academy İzmir’den Elif Dağdeviren ve Miray Şenol’un yönetiminde gerçekleştirilecek Naked Cake etkinliğine tüm kadınlar davetli. Forum Bornova, özel günlerde o günün mesajlarını içeren motto dekorlarını da Kadınlar Günü için düzenlemeyi unutmadı. Dekorlar beğeniyne sunuluyor.

Wyndham’da bir yemeğe ne dersiniz?

Wyndham Grand İzmir Özdilek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çok özel bir kampanyayla taçlandırıyor. 1-8 Mart arasında geçerli olacak kampanya kapsamında Carême Restaurant ve Ozone Night Club kadın konuklarını yüzde 15 indirim fırsatıyla karşılıyor. İzmir’in en merkezi konumunda yer alan, lüks ve konforu bir arada sağlayan Carême Restaurant, muhteşem deniz manzarası eşliğinde misafirlerine unutulmaz bir gün geçirmelerini vaat ediyor.