Ege Birbirinden harika fikirler

Birbirinden harika fikirler

22.08.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

YAŞAR Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, mezuniyet projelerinde insan ve doğa sevgisini temel aldı.

Birbirinden harika fikirler

YAŞAR Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, mezuniyet projelerinde insan ve doğa sevgisini temel aldı. Havalimanlarında aktarmalı uçuş yapan yolcular için geliştirilen otonom araç V-Port, gıda atıklarını toprağa dönüştüren Döngü ve İstasyon isimli mobil mutfak projeleri dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yolcuya büyük kolaylık

Bölüm birincisi Yiğit Özkaya’ın tasarladığı V-Port; bir adet kabin boy valiz taşıyabilme, kilitli alanında değerli eşyaları saklayabilme ve entegre ekranı ile kullanıcıya interaktif iletişim kurma imkanları sunuyor. V-Port’un takip et, beni götür, bekle, git gibi komutları algılayıp kullanıcıya hizmet verdiğini belirten Özkaya, “Uçak kalkış saati yaklaştığında hatırlatma yapıyor, navigasyon sistemi sayesinde yolcuyu havalimanındaki istediği yere veya uçağa bineceği kapıya götürüyor” diye konuştu.

Mobil mutfak

Döngü ismini verdiği çalışmasıyla ilgili bilgi veren Tuğba Abay da, “Atıklar makinanın iç sisteminde dönüştürülerek toprak oluşturuluyor. Kullanıma teşvik amacıyla da kişilere verilen kartlarda para birikiyor. Bu para toplu taşımada ve belediye etkinliklerinde kullanılabiliyor” dedi. İstasyon projesinin sahibi Gözde Ölmez de, “Mobil mutfakla belediyelerin de desteğiyle kadınlara istihdam sağlanmasını amaçladım. Maddi geliri olmayan kadınlar mutfağa gelerek yemek yapıp satacak” şeklinde konuştu.