Ege Bodrum’un altyapısına 321 milyon lira yatırım

Bodrum’un altyapısına 321 milyon lira yatırım

21.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından Bodrum’un Gündoğan Mahallesine biyolojik atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon şebeke hattı yapılacak.

Bodrum’un altyapısına 321 milyon lira yatırım

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından Bodrum’un Gündoğan Mahallesine biyolojik atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon şebeke hattı yapılacak. 2055 yılı nüfus yoğunluğu hesaplanarak planlanan tesis 45 milyon liraya, kanalizasyon şebeke hattı ise 77 milyon 500 bin liraya mal olacak.

Haberin Devamı

Koku sorunu yok

Dünyanın ve Türkiye’nin gözde turizm beldelerinden olan Bodrum’un alt yapı sorunlarının bir bir çözüleceğini söyleyen Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, “Önümüzdeki dönemde özellikle alt yapı konusunda Bodrum’a önemli bir bütçe ayırdık. Öz kaynaklarımız ve dünya bankasından sağladığımız kredilerle 321 milyon lira yatırım yapacağız. Alınacak önlemler ve kullanılan malzemeler sayesinde vatandaş herhangi bir şekilde kötü kokuya maruz kalmayacak” dedi.
MUSKİ yetkilileri de Gündoğan Mahallesi’nde oturanlar için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yeni yapılacak olan atık su arıtma tesisinden çıkacak olan arıtılmış su, sulama suyu kriterlerinde olacak ve bölgede sulama suyu ihtiyacını karşılayacak.