Ege Bostanlı’da farklı tatlar

Bostanlı’da farklı tatlar

11.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlıklı ve hafif yiyecekler sunan dünya markası Schlotzsky’s, İzmir’de, Agora AVM’deki ilk restoranının ardından ikincisini Bostanlı’da açtı.

Bostanlı’da farklı tatlar

Schlotzsky’s markasını İzmir’e kazandıran Selda-Nejat Faat çiftinin ev sahipliğindeki partiyle hizmete giren Schlotzsky’s Bostanlı restoranı, yepyeni konsepti, ferah bahçesi ve mönüsüyle keyifli mekanlardan biri olarak hizmet vermeye başladı. Açılış kokteylinde, İzmirli tenor Levent Gündüz ve Zafer Çebi Orkestrası’nın müzikleriyle renklendi.


Kervansaray, yeni yüzüyle­­­­­ hizmetinizde
Çeşme Marina’nın karşısında 29 odalı Kanuni Kervansaray Oteli, yenileme çalışmaları sonrası kapılarını açtı. Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1452 yılında yaptırılan Tarihi Kervansaray Oteli, başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olmak üzere Çeşme Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Ali Aşlık, Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Bülent Tercan ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete girdi. Açılışta, özel Osmanlı mutfağından yemekler ikram edildi. ABD’de de büyük otellerde görev yapan Genel Müdür Serap Gökçe, “Tarihi mekanda yaşamak isteyenleri otelimize bekliyoruz” dedi.

Ne de olsa ‘Filiz Pelit’ öğrencileri!
İzmir’de, Filiz Pelit Sanat Atölyesi yıl sonu arma resim sergisi, Prof. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Atölyenin 24 öğrencisinin 84 eserle katıldığı serginin açılışına, Devlet eski Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmirli modacı Zuhal Yorgancıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Akrilik, yağlıboya, karekalem ve desen çalışmalarından oluşan özgün eserler büyük beğeni topladı. Zuhal Yorgancıoğlu, torunu 13 yaşındaki Defne Zuhal Yorgancı’nun karakalem ve yağlı boya tablolarıyla gurur duydu.


Havagazı’nda 43. yaşgünü kutlandı
Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyeleri, şubenin kuruluşunun 43’üncü yılını, Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki etkinlikle kutladı. Şube Başkanı Sedat Gülşen, 43 yıldan bu yana elektrik, elektronik, bilgisayar, haberleşme mühendislerinin haklarını kamusal yarar gözeterek korumaya çalıştıklarını söyledi. Daha sonra Muammer Ketencoğlu ve arkadaşları, sanatseverlerle buluştu. Topluluk, Anadolu ve Balkan ezgilerinden oluşan repertuvarla konuklarına güzel bir gece yaşattı.

Yazarlar