Ege Bu çocuklar kurtulsun

Bu çocuklar kurtulsun

01.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Bu çocuklar kurtulsun

Karaburun’da kalbi doğuştan delik Onur’un annesi Hülya Kuş ile beyin kanseri Kurtuluş’un annesi Nesrin Taştan, “Onları kurtarın” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

DOKTORLAR UMUT VERİCİ KONUŞTU

Karaburun’da, durumu kritik olan Onur İsmail Kuş’un (3) annesi Hülya Çevik Kuş, doktorların açık kalp ameliyatı yapılması gerektiğini, ancak ölüm riski bulunduğunu söylediklerini belirtti. İstanbul’dan bazı doktorların ise yüzde 80 olumlu sonuç alınabileceğini söylediklerini dile getiren Kuş, “Ne olur çocuğumu kurtarsınlar; ölmesin, yaşasın” diye yalvardı.

‘DESTEKLERLE AYAKTA KALIYORUZ’

İzmir’de 1.5 yıl önce beyin kanseri olan, 7 yaşındaki oğlu İstiklal Kurtuluş Köksal’la birlikte yaşayan anne Nesrin Taştan, sosyal medyadaki ‘Kurtuluş’u Kurtaralım’ sayfası takipçilerinin desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Kurtuluş için çok sayıda temizlik malzemesi bağışlandı. Anne Taştan, “Destekler bizi yaşama bağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

YAŞAMAK İSTİYOR

Karaburun’da kalbinde doğuştan delik bulunan ve sağlık durumu kritik olan Onur İsmail için annesi Hülya Çevik Kuş, yardım çağrısında bulundu, “Çocuğumu kurtarsınlar, ölmesin” dedi.

Bu çocuklar kurtulsun

İzmir’in Karaburun ilçesinde, kalbinde doğuştan delik bulunan ve sağlık durumu kritik olan Onur İsmail Kuş’un (3) annesi Hülya Çevik Kuş, doktorların açık kalp ameliyatı yapılması gerektiğini, ancak ölüm riskinin yüksek olduğunu söylediklerini belirtti. Hülya-İsmail Kuş çiftinin ikinci çocukları olan Onur İsmail’in kalbinin delik olduğu anlaşıldı. Onur, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi. Anne Hülya Çevik Kuş’un iddiasına göre, doktorlar, 1 yaşına girdiğinde Onur İsmail’e açık kalp ameliyatı yapacaklarını söyledi ve sabah-akşam kullanması için ilaç yazdıktan sonra taburcu etti.

Çocuk 1 yaşına girince Kuş çifti, oğulları ile birlikte hastanenin yolunu tuttu. Ancak doktorlar ameliyatın risklerini aileye anlatınca, Hülya ve İsmail çifti, oğullarını ameliyat ettirmekten vazgeçti.

3 santimetrelik delik

Kalbinde 3 santimetrelik delik bulunduğu belirtilen Onur İsmail, bir süre sağlık sorunu olmadan yaşadı. Ancak daha sonra sık sık bayılmaya başladı. Bunun üzerine endişelenen Kuş çifti, oğullarını ameliyat ettirmeye karar verdi. Hülya Çevik Kuş, Onur İsmail’in ameliyat edilmesi için İzmir’dekiler başta olmak üzere devlet ve üniversite hastanelerine gittiklerini, hepsinden de ameliyat olması halinde ölüm riskinin yüksek olduğu yanıtını aldıklarını anlattı. Onur İsmail’in geçen yıl bir kez kalbinin durduğunu ve yapılan müdahale ile yeniden hayata döndürüldüğünü anlatan anne Kuş, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Hayırseverlere seslendi

“Kimse bize ‘yaşatırız’ demiyor. Ben de araştırma yaptım, İstanbul’da özel bir hastanedeki doktorlarla iletişime geçtim. Karaburun Kaymakamlığı’na giderek buradan faksla çocuğumun raporlarını gönderdim. Oradaki doktorlar raporlara baktı ve yüzde 80 bu tür hastalığa sahip olan çocukları yaşattıklarını, açık kalp ameliyatına gerek olmadığını söyledi.”

Özel hastanenin ameliyat için 50 bin lira istediğini, ameliyat parası için Kaymakamlık ve belediyeye başvurduğunu, ancak henüz sonuç alamadığını belirten anne Kuş, “Oğlum için yapmadığım kalmadı. Sürekli tedirgin bir şekilde hayatımızı sürdürüyoruz. Çocuğumun kurtulmasını istiyorum, onu birileri ölümden kurtarsın” dedi. -UMUT KARAKOYUN DHA

Haberin Devamı

KURTULUŞ’A DESTEK YAĞDI

Bu çocuklar kurtulsun

İZMİR’de 1.5 yıl önce beyin kanseri olan 7 yaşındaki oğlu İstiklal Kurtuluş Köksal ile birlikte yaşayan anne Nesrin Taştan, sosyal medyada açılan ‘Kurtuluş’u Kurtaralım’ sayfası takipçilerinin destekleriyle oğluna konforlu bir yaşam sunmaya çalışıyor.

Temizlik malzemesi

Hayırseverler, hijyenik ortamda gereken Kurtuluş için çok sayıda temizlik malzemesi bağışladı. Bir süre Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gözetim altında tutulan oğlunun Ramazan Bayramı öncesinde taburcu olduğunu anlatan anne Taştan, “Ayda 3 kez kemoterapi alıyor. Oğlumun ilaçların zararlı etkilerini vücuttan atabilmesi için bol oksijene ihtiyacı var. Sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı bir ortamda yaşaması gerekir. Destekler olmazsa ben hiçbir giderini karşılayamam” dedi. -NEVRA UÇKAÇ DHA

Yazarlar